Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U Hrvatskoj kupuju Getro, a u Sloveniji krenuli s prisilnim godišnjim

Mercator je vijest o “prisilnome plaćenom godišnjem odmoru” potvrdio, s naglaskom da je riječ o 68 zaposlenika kojima je obećano će ih pokušati prerasporediti na druga radna mjesta.
22. prosinca 2009. u 08:56 6 komentara 7 prikaza
getro
Foto: Arhiva VL

Zaposlenici vodećega slovenskog trgovačkog lanca Mercator ovih dana otvaraju omotnice s rješenjima o polugodišnjem izvanrednom godišnjem odmoru i savjetom da sami počnu tražiti novi posao

Vijest da najveći slovenski privatni poslodavac Mercator, koji zapošljava nešto više od 21.500 radnika, među kojima je i 3341 zaposlenih u hrvatskom poduzeću Mercator-H d.o.o., slovenski su novinari otkrili na dan Mercatorova preuzimanja hrvatskog trgovačkog lanca Getro.

Mercator je vijest o “prisilnom plaćenom godišnjem odmoru” potvrdio, s naglaskom na tome da je riječ o 68 zaposlenika kojima su, uz obećanje da će ih za to vrijeme pokušati prerasporediti na druga radna mjesta, ipak savjetovali da i sami krenu u potragu za novim zaposlenjem.

 – Nije riječ o otpuštanju nego o unutarnjoj reorganizaciji, posljedica koje je i zatvaranje nekih radnih mjesta. Ne smanjujemo broj prodavača, nego racionaliziramo režijska radna mjesta, a cilj nam je postići tzv. “vitke režije” – kažu u Mercatoru. Dodaju da je takva reorganizacija njihov odgovor na sve veću uključenost u međunarodno tržište i nužno potrebnu elastičnost poslovanja pa su poslovne funkcije koncerna odvojili od operativnih.

Poslovni sustav Mercator ostaje jedinstveno poduzeće čija će unutarnja organizacija omogućiti da strateški dio skrbi za daljnji razvoj čitave skupine, a razvojem i upravljanjem nekretninama bavit će se dio za nekretnine, dok će se poslovno područje Trgovina Slovenije baviti operativnim aktivnostima u Sloveniji.

Usto, nastaju i dva samostalna poduzeća, Intersport ISI d.o.o i Modiana d.o.o., pa će u vlasništvu Mercatora u Sloveniji biti osam društava.

 

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Avatar MarkoHR
  MarkoHR:

  Slovenci nam besramnim ucjenama žele oteti ono, za što su još 2004. u svom Pomorskom zakoniku tvrdili da im ne pripada! S druge strane guraju se svim silama na naše tržište. NE KUPOVATI SLOVENSKE PROIZVODE, ZAOBILAZITI IH U NAJŠIREM LUKU! ... prikaži još!U! Ja to radim već godinama.

 • maraton:

  Ne kupovati u Merkatoru bilo di u Hrvatskoj a od sada bojkotirati i Getro.Bilo bi dobro da Slovenci budu upoznati o nepovjerenju kupaca i da konaćno nestanu s hrvatskog tržišta.

 • -obrisani-:

  Dakleljudi,samo treba dodati i Getro na listu nepoželjnih !!