Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

U dolini Neretve NTL pokreće rat protiv Konzuma Ivice Todorića

'NTL1_nnn_unu_080211'
''
09.02.2011.
u 07:30

Najavivši još čvršće povezivanje članica putem otkupa voća i povrća u dolini Neretve, a i skoro kapitalno povezivanje, direktor društva Martin Evačić predstavio je najveću hladnjaču na Jadranu, koju je kupio NTL.

Oko voća i povrća u Hrvatskoj se vodi najžešća bitka za konkurentnost i prepoznatljivost između trgovačkih lanaca. Stoga je NTL, koji okuplja 16 domaćih trgovaca, jučer u Metkoviću najavio svojevrsni rat Todoriću i ostalim konkurentima, najavivši još čvršće povezivanje članica putem otkupa voća i povrća u dolini Neretve. U tu svrhu kupljena je i najveća hladnjača na Jadranu, projekt koji će zajedno s uspostavom triju logističko-distributivnih centara u Hrvatskoj u 2011. NTL stajati 7 milijuna eura, najavio je direktor društva Martin Evačić.

Zajednička nabava

Evačić kaže kako je NTL u dvije godine od udruživanja domaćih trgovaca postigao sve planirane ciljeve. Više od 80% nabave ide preko zajedničkih ugovora. Trgovačkim markama pokrivene se sve robne grupe i najbitniji artikli u maloprodaji, a zajednički marketinški projekti doprinijeli su daljoj koheziji grupe. Kroz otvaranje novih prodajnih mjesta razvija se i zajednička maloprodaja tako da NTL, tvrdi Evačić, u ovoj godini planira ujednačiti što veći dio zajedničkih poslovnih procesa, završiti posao vizualne identifikacije grupe putem obilježavanje svih prodajnih mjesta, a isto tako i najveći dio priprema za najavljeno kapitalno povezivanje.

U planu i zrionica za banane

U tu svrhu procijenit će se biznisi svake od članica, kao i grupacije, u skladu sa svim zahtjevima Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, najavio je Evačić.

Otkup voća i povrća u dolini Neretve trebao bi početi već sredinom veljače, što podrazumijeva i zapošljavanje 30-ak ljudi. Hladnjača ima kapacitet od čak 3540 tona u 22 komore ukupne hlađene površine od 3400 m2 te 1550 m2 zatvorenog manipulativnog prostora koji će se, prema riječima predsjednika NO-a Josipa Milavića, pretvoriti i organizirati kao uvozno-otkupna stanica za voće i povrće, koja uključuje i gradnju zrionice za banane u 2011. godini.

Komentara 6

BK
bez.komentara
13:37 09.02.2011.

Kad bi mogao otkupio bi naivnost građana i obogatio bi se!Kod nas je velika ponuda i to bi sve protao izvan granica RH!

OB
-obrisani-
08:27 09.02.2011.

Svaka čast! Jedino otkup voća i povrća i njegova prerada u sokove, džemove ima budućnost...To je najbolji biznis.. Ja ću dati svoje voće onome tko ponudi bolju otkupljivačku cijenu...urednije rokove plaćanja...i dobru kooperativnost...

Avatar dutra
dutra
10:00 09.02.2011.

budući-predsjednik je napisao/la: \"Ja ću dati svoje voće onome tko ponudi bolju otkupljivačku cijenu...urednije rokove plaćanja...i dobru kooperativnost... \" O premudri, kad bih bar ja imao tvoju pamet, ali ja baš tražim onog koji će mi plaćati manje, neredovito i i biti bahat pritom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije