Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedan ugovor

TŽV Gredelj obnavlja i modernizira lokomotive za Maroko

vlak iskliznuo iz tračnica (1)
Dino Stanin/PIXSELL
25.04.2012.
u 15:41

Lokomotive koje se planiraju obnoviti namijenjene su za prijevoz teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama u Maroku

Direktor Tvornice željezničkih vozila Gredelj Krešimir Kranjčec, potpredsjednik za internacionalne poslove Will Burrows i potpredsjednik za internacionalnu prodaju John E. Tookke američke tvrtke National Railway Equipment Company (NREC) potpisali su ugovor o obnovi i modernizaciji dizel-električnih lokomotiva serije GT26. Lokomotive su namijenjene za prijevoz teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama u Maroku, a vrijednost isporuke je približno sedam milijuna dolara, piše u priopćenju iz Gredelja.

Projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom NREC za koju je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Obnovom i modernizacijom lokomotiva produljit će se njihov rok eksploatacije za još 25 godina.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
22:19 25.04.2012.

Nadam se po modelu nagibnih vlakova, jedan od kojih je tako sjajno izletio ne tako davno.

UK
Ugo Kajvez
08:10 26.04.2012.

I gdje to hrvatska ima najviše šanse zaraditi novac, .. u EU-u ili u trećem svijetu nesvrstanih ?? ............ usput se sjetite libije i sirije gdje smo izgubili tešku lovu zbog prijateljstva sa zapadnim bankarima .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije