Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna dobrobit

Tri milijuna kuna za projekte i stipendije

ij
Slavko Midžor/PIXSELL
02.12.2013.
u 22:59

Zaklada Adris u MSU podijelila novac za društvene svrhe

Tri milijuna kuna za 31 projekt i osamnaest stipendija (izvrsnim učenicima i studentima te polaznicima poslijediplomskih i doktorskih studija) izdvojila je Zaklada Adris pod motom “Upoznajte pametnu i kreativnu Hrvatsku”.

U Muzeju suvremene umjetnosti jučer je predstavila i monografiju “Zaklada Adris - doprinos hrvatskom društvu 2007.-2012.” kroz koju je predstavila 531 projekt koji je sa 26 milijuna kuna poduprla od svog osnutka.– Prihvaćene ideje i zamisli postignuća su domaće pameti u istraživanju prirodnih i društvenih znanosti. U središtu projekata uvijek je čovjek. Ovo je trenutak promišljanja o potrebama drugih ljudi – kazao je Zvonimir Mareković, predsjednik Zaklade Adris.Predsjednik Republike Ivo Josipović podržao je društveno odgovorno djelovanje Adris grupe.– Kad kriza trese, biti društveno odgovoran i ne gledati samo profit posebna je vrlina. Hvala što pomažete pametnu i kreativnu Hrvatsku, jer obnove društvenih vrijednosti nema bez toga.

Europa i društvo koje poznajemo su na kušnjama koje nisu samo gospodarske, na kušnji su i vrijednosti poput ljudskih prava – kazao je predsjednik Josipović.Na natječaju je konkuriralo 740 projekata, a 920.000 kuna dobilo je osam projekata iz kategorije znanja i otkrića, 154.000 kuna četiri projekta iz stvaralaštva, 275.000 kuna za četiri projekta iz ekologije, 250.000 kuna dobilo je pet projekata iz kategorije baštine, dok je za deset donacija iz kategorije dobrota namijenjeno 403.000 kuna. Na 18 stipendija Zaklada je izdvojila 410.000 kuna, a još 361.800 kuna njihovim stipendistima koji imaju izvrstan uspjeh. U Zakladu Adris grupa ulaže jedan posto svoje dobiti. Osnovana je 2007. godine, a u prvoj godini djelovanja imala je na raspolaganju petnaest milijuna kuna. U idućim godinama Zaklada je raspolagala s godišnjim iznosom od pet milijuna kuna, što je, gledano financijski, čini najvećom zakladom u ovom dijelu Europe.

>> Adris otvorio novu tvornicu u Iranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije