Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Trgovački sud otvorio stečajni postupak nad GP Dubrovnik

prosvjed dubrovnik
Grgo Jelavić/Pixsell
02.04.2010.
u 09:21

GP Dubrovnik je u neprekidnoj blokadi od 21. siječnja, a prije dva dana bio je u ukupnoj blokadi za 36.793.248,69 kuna. Sudsko vještačenje pokazalo je da je dužnik nesposoban za plaćanje jer mu je račun neprekidno blokiran 62 dana.

Trgovački sud u Dubrovniku jučer je objavio odluku suca Srđana Gavranića o otvaranju stečajnog postupka nad GP Dubrovnik. Dragan Josip Knežević, koji je dosad obavljao dužnost privremenog stečajnog upravitelja GP Dubrovnik, sada je imenovan stečajnim upraviteljem. Vjerovnici su pozvani da u roku od 15 dana od objave oglasa u Narodnim novinama prijave svoja potraživanja stečajnom upravitelju, a ročište za ispitivanje tih potraživanja bit će 27. svibnja.

GP Dubrovnik glavni račun ima kod OTP banke. U neprekidnoj je blokadi od 21. siječnja, a prije dva dana bio je u ukupnoj blokadi za 36.793.248,69 kuna. Sudsko vještačenje pokazalo je da „dužnik nije prezadužen, ali je nesposoban za plaćanje jer je račun dužnika do 24. ožujka 2010. godine neprekidno blokiran 62 dana“.

Odluka o otvaranju stečaja donesena je nakon jučerašnjeg ročišta na kojem je predstavnik zaposlenika potvrdio ustrajanje 138 radnika u zahtjevu za pokretanjem stečaja ove građevinske tvrtke. Predsjednik uprave Marinko Benić priznao je postojanje stečajnog razloga, pa je sudac Srđan Gavranić zaključio ročište i donio odluku o stečaju. Radnici žele ili podršku njihova prijedloga o stečaju s preustrojem ili davanje u najam ljudi i pogona drugim građevinskim tvrtkama.

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije