Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLI DOM

Toplina doma, briga o okolišu i ušteda energije: Postoji rješenje koje objedinjuje sve navedeno

Deceuninck
Foto: Deceuninck grupa
1/5
21.12.2019.
u 08:00

Izbor inovativnih i tehnološki naprednih sustava PVC profila prozora može značajno utjecati na kvalitetu življenja i toplinsku zaštitu doma, i paralelno s tim dati doprinos zaštiti okoliša

Stigla nam je zima, hladniji dani, jutra zaogrnuta maglom, mrazom i vlagom, dani kada brzo pada mrak i kada je slobodno vrijeme najljepše provoditi u toplini svojeg doma, uz šalicu čaja i dobru knjigu ili film. Upravo kada stignu ovakvi dani i kada temperature počnu padati ispod nule, postanemo svjesni važnosti kvalitetne toplinske izolacije. Posljedice loše izolacije na vidjelo dolaze i ljeti, kada se vanjske temperature penju i do 40 stupnjeva Celzija, a klima uređaji rade punom parom i nemilice troše kućni budžet za struju. Ipak, problem loše izolacije najviše dolazi do izražaja zimi, kada unatoč svim naporima da se ugrijemo, zastarjeli ili loše ugrađeni prozori i balkanska vrata podmuklo propuštaju hladni zrak i tjeraju nas da oblačimo još jedan par čarapa i još jedan pulover i zavlačimo se pod tople dekice, i sa zebnjom očekujemo račune za grijanje. Ako se to događa i vama, vrijeme je da razmislite o trajnijem rješenju ovog problema. Suvremeni i poboljšani trendovi gradnje donijeli su nam rješenje za kvalitetnu izolaciju u vidu ekonomičnog i energetski učinkovitog sustava PVC prozora koji predstavlja dugoročno rješenje i investiciju koju nećete požaliti.

Foto: Deceuninck grupa

Zaštita okoliša kao filozofija poslovanja

Međutim, ovdje nije samo riječ o brizi za toplinu našeg doma. Posljednjih godina sve se više pažnje posvećuje zaštiti okoliša, racionalnom raspolaganju energijom i brizi da naš zajednički dom – planet Zemlju očuvamo od nepotrebnog zagađenja i uništavanja. U tu svrhu donesen je i Pravilnik o uštedi energije ENEV/2014 koji određuje standarde toplinske izolacije, a baza pravilnika je upravo smanjenje potrošnje primarne energije i poduzimanje mjera koje smanjuju potrošnju energije. Sve te spomenute napore po pitanju zaštite okoliša i uštede energije u svoje je poslovanje ugradila Deceuninck (u izgovoru: de-ke-nink) grupa, kompanija koja je vodeći dizajner i proizvođač PVC profila za prozore i građevinska rješenja u svijetu, i koja filozofiju svojeg poslovanja temelji jednako na kvaliteti koliko na ekologiji. Kompanija je razvila sustav kojim se stari PVC prozori mogu reciklirati najmanje sedam puta, a da pritom ne gube na svojoj izdržljivosti i funkcionalnosti.

Foto: Deceuninck grupa

Kvaliteta i vrhunski dizajn

Deceuninckovi sustavi prozorskih profila imaju vijek trajanja 50 godina i predstavljaju dugoročno rješenje za probleme loše toplinske i zvučne izolacije i uštede energije. Svi njihovi proizvodi mogu se reciklirati pa je čitav proizvodni proces utemeljen na održivom i ekološki odgovornom poslovanju. Tu kvalitetu i vrhunski dizajn potvrđuju i nagrade koje je Deceuninck grupa ove godine osvojila za najnoviji sustav prozorskih profila Elegant, a radi se o nagradi German Design Award 2019 u kategoriji Special Mention za dizajn. Sustav Elegant dobio je i nagradu Red Dot Design Award također u kategoriji dizajn, a upravo ta priznanja govore da je uistinu riječ o kvalitetnom proizvodu koji osim vrhunskih tehnoloških karakteristika u svaki dom unosi dašak stila i elegancije.

Sadržaj je nastao u suradnji s Deceuninck grupom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije