Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

HT od Hrvatske pošte kupio EvoTV uslugu

Hrvatska pošta više nije u mogućnosti investirati kako bi EvoTV ravnopravno sudjelovao na izrazito konkurentnom tržištu
27. studenoga 2018. u 21:00 19 komentara 1098 prikaza
Davor Tomašković, predsjednik uprave HT-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski telekom, pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavio je jučer da je s Hrvatskom poštom potpisao ugovor o kupnji 100 postotnog udjela u društvu HP Produkcija, pružatelju EvoTV usluge.

HT zajamčena naknada Građani s dugom do 2.500 kuna mogu od HT-a zatražiti njegov otpis

HT će uz svoj MAXTV sada imati u domeni televizijskog portfelja i brend EvoTV koji je do sada bio u vlasništvu Hrvatske pošte.

Zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima, a očekuje se do kraja ove godine. U ovom slučaju nadležna je Hrvatska agencija za mrežnu djelatnost HAKOM, budući da ova transakcija ne ispunjava pragove za prijavu Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja.

FOTO: Most- 'Teleoperateri se u Hrvatskoj moraju ponašati kao u zemljama iz kojih dolaze'

Davor Tomašković, predsjednik uprave HT-a
1 / 7
Ankica Kosovec-Krželj, Miro Bulj i Zdravko Anđel na konferenciji za medije

Kako kazuju u HT-u, očekuju da će dobiti dopuštenje jer radi se o PayTV usluzi koja nije regulirana, a usto tržišni udio EvoTV-a je mali i iznosi oko 6 posto prema posljednjim podacima.

U Hrvatskoj agenciji za mrežnu djelatnost kažu da za sada ne mogu ništa reći no da će odmah po primitku službene obavijesti i analizirati transakciju i spram toga i odlučiti u okvirima u kojima to mogu. Rok za odluku je 30 dana.

Miro Bulj o stranim teleoperaterima, zaštiti od zračenja i rupama u zakonu Jedini u EU MOST: Teleoperateri baznim stanicama bez dozvole ne poštuju RH, a Vlada to podržava

Za kupnju usluge EvoTV-a bio je odaslan poziv svim operatorima koji posluju na hrvatskom tržištu, i prodaja se odvijala u ciklusima tijekom gotovo cijele ove godine. Hrvatski telekom je naposljetku odnio pobjedu, odnosno Pošta ga je odabrala kao kupca, a iznos transakcije je za sada poslovna tajna.

EvoTV je jednostavna usluga na hrvatskom PayTV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. Dakle, imaju koncesiju za emitiranje zemaljskog TV signala i sklopljen ugovor s tvrtkom Odašiljači i veze, što je također bio dobar motiv za kupnju EvoTV-a.

Opljačkana pošta u Središću Pobjegli s novcem Ponovno opljačkana pošta u Središću! Ove godine već je peti put na meti pljačkaša

HT nema u planu integrirati HP Produkciju upravo zato što je nositelj svih potrebnih dozvola za pružanje usluga EvoTV-a.

EvoTV posluje od 2012. i trenutačno signalom pokriva 94 posto kućanstava u Hrvatskoj. EvoTV je krajem lipnja, imao 71.195 korisnika te 30 zaposlenika. Ukupni prihodi poslovanja EvoTV-a u prošloj su godini bili 57 milijuna kuna, što predstavlja tržišni udio oko 6 posto.

Call služba SADA I ZA TELEKOME Kraj prakse koja je užasavala korisnike: Ukida se ugovor preko telefona

HT grupa, što znači s Iskonom i Optimom ima 413 tisuća korisnika TV usluge, dok MAXTV ima 340 tisuća korisnika.
 HT bi zaključenjem akvizicije EvoTV-a poboljšao svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu i dodatno proširio paletu svojih usluga.

– Zahvaljujući načinu funkcioniranja i dostupnosti EvoTV usluge, našim korisnicima omogućit ćemo kvalitetan programski sadržaj u svakom kutku Hrvatske. A korisnicima EvoTV-a HT će u budućnosti ponuditi i gledanje najboljeg televizijskog programa – izjava je Davora Tomaškovića, predsjednika uprave HT-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Gaming cosplay natjecanje na Reboot InfoGameru

 

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • Hrabraja:

    Kako drzavne firme uvijek prepuste vrhnje Tcomu

  • stefj:

    Hm, ovo sve je monopol na tržištu usluga. Za telefoniju i vezane, čak i nevezane usluge postoje samo dvije tvrtke na tržištu - TCom i A1. To više nije slobodno tržište i cijene su sve, samo ne konkurentne. Dešava se ... prikaži još! da se ujednačuju i dogovaraju cijene... Dobar primjer imamo u naftnom biznisu, gdje dvije tvrtke kontroliraju cijenu goriva, a znamo što to u konačnici znači za građane...

  • sjs:

    Telekomunikacije su nam okupirane kao i cijela država. Ostalo je samo ime.