Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret

Todorićev san: Slovenci su mu otvorili vrata Mercatora

\'25.11.2010., Ekonomski fakultet, Zagreb - U sklopu Dana otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Ivica Todoric, vlasnik Agrokora, odrzao je predavanje na temu Pozicije i izazovi hrvatskog poduzetnistva.
Žarko Bašić/Pixsell
Autori: Gojko Drljača, Tanja Ivančić
04.04.2011.
u 20:11

Još potkraj prošlog tjedna činilo se da je Ivica Todorić izgubio bitku za Mercator zbog prevelikih animoziteta slovenskog poduzetničkog miljea i prema njegovu poslovnom dosjeu.

Ivica Todorić već nekoliko godina ne može skriti kako mu je preuzimanje slovenskog Mercatora san. Preuzimanjem toga konkurentskog trgovačkog lanca u regiji osvojio bi pozicije zahvaljujući kojima bi se još dugo mogao braniti od većih i moćnijih zapadnih igrača kao što je Lidl. Danas je novinska konferencija Pivovarne Laško potvrdila da će se, nakon niza odbijanja, najvjerojatnije ostvariti vizija obitelji Todorić. Slovenci su mu napokon otvorili vrata.

- Prijedlog da se u paketu proda 60-postotni udio Mercatora za upravu Pivovarne Laško je ‘novi moment’ i prihvatljiv je ako banke budu financijski pratile tvrtku dok ne uprihoduje novac iz te prodaje, kazao je novinarima u Ljubljani predsjednik uprave Dušan Zorko.

U Pivovarni Laško, objasnio je Zorko, nakon što su za 23,34-postotni udio u Mercatoru primili tri ponude (hrvatskog Agrokora te fonda Mid EuropaPartnera i Warbur Pincusa), pogodba s Agrokorom praktički je već pripremljena.

Još potkraj prošlog tjedna činilo se da je Ivica Todorić izgubio bitku za Mercator zbog prevelikih animoziteta slovenskog poduzetničkog miljea i prema njegovu poslovnom dosjeu. Carstvo obitelji Todorić predstavljalo se kao krajnje opasno ne samo za mogući plijen, Mercator, nego i za budućnost brojnih slovenskih proizvoda u regiji. Slovenci su posebno inzistirali na tome da prezaduženi Agrokor (više nego pretjerana teza) preuzima nezaduženi Meractor.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

Ključne riječi

Komentara 98

PE
Pether
15:15 05.04.2011.

Todoric ima vise novaca nego pola slovenije..Eto kakve ste vi sugava i jadna nacija Janezu.. Pokrij se po usima i suti..

IV
ivicas
20:27 04.04.2011.

ako mu to uspije tko moze reci da ne bi bio dobar premijer

DU
Deleted user
22:22 04.04.2011.

sve će to biti kaufland jednog dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije