Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najinovativniji

Tesla Motors prvi u svijetu

'Tesla Motors Chairman and CEO Elon Musk (in driver's seat) and chief designer Franz von Holzhausen (in passenger seat) drive the new Tesla Model S all-electric sedan out into the street as members o
Foto: Reuters/PIXSELL
Autor
Valentina Weisner Mijić
21.08.2015.
u 06:30

Iako ima velike troškove pa posluje s gubitkom, tvrtki koja je pobijedila u Forbesovu izboru prihod stalno raste. Ove će godine dosegnuti 5,5 mlrd. dolara

Tesla Motors, američki proizvođač električnih automobila, najinovativnija je kompanija u svijetu, smatra časopis Forbes.

Pri izboru najinovativnijih Forbes rangira tvrtke po inovacijskoj premiji koja predstavlja razliku između njihove tržišne kapitalizacije i trenutačnog tijeka gotovine iz poslovanja. Da bi ušle u razmatranje, tvrtke moraju imati tržišnu kapitalizaciju od najmanje 10 mlrd. dolara, a Tesla ima 33. Iako ima velike troškove pa zbog toga posluje s gubitkom, Tesli prihod konstantno raste te se procjenjuje da će ove godine ostvariti 5,5 milijardi dolara bruto prihoda, 54 posto više nego lani.

Od uvrštenja na burzu cijena dionica veća im je 15 puta. Druga najinovativnija tvrtka je Salesforce, koji se bavi poslovanjem "u oblaku", a treća farmaceutska kompanija Alexion. 

>>Električni automobil Tesla stigao u Smiljan

>>Tesla nakon Wall Streeta kreće u osvajanje Kine

Komentara 1

MH
mrtav-hladan
17:34 21.08.2015.

Tko plaća te gubitke ❓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije