Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tele2 Hrvatska u trećem tromjesečju sa 40 posto višom operativnom dobiti

U prvih devet mjeseci, pak, Tele2 Hrvatska imala je 1,03 milijarde ukupnih prihoda, što je za 7 posto više nego u prvih devet mjeseci 2017., dok je EBITDA uvećana 58 posto, a kapitalne investicije rasle za 31 posto
18. listopada 2018. u 13:29 2 komentara 234 prikaza
Viktor Pavlinić
Foto: Tele2

Tele2 Hrvatska u trećem ovogodišnjem tromjesečju poslovala je s operativnom dobiti (EBITDA) od 94 milijuna kuna, što je 40 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

Predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić Poslovanje Tele2: EBITDA u drugom tromjesečju porasla 67 posto

Istodobno, ukupni prihodi te telekom kompanije dosegnuli su 383 milijuna kuna ili 6 posto više. Kako se navodi u priopćenju, kompanija je ostvarila rast u svim ključnim segmentima, koji uključuju prihod od krajnjih korisnika i veleprodaje.

U prvih devet mjeseci, pak, Tele2 Hrvatska imala je 1,03 milijarde ukupnih prihoda, što je za 7 posto više nego u prvih devet mjeseci 2017., dok je EBITDA uvećana 58 posto, a kapitalne investicije rasle za 31 posto. 

“I u trećem tromjesečju ove godine nastavljen je pozitivan trend rasta u svim ključnih segmentima poslovanja. Posebno veseli rast prihoda od krajnjih korisnika od 12 posto“, izjavio je između ostalog predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić. Dodao je da se na rezultate pozitivno odrazio i odličan uspjeh njihovih  proizvoda namijenjenih turistima, što se i ove godine posebno odražava u rastu broja prepaid korisnika.

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Poslovni rezultati Tele2 ostvario rast prihoda od 14,5 posto u prvom tromjesečju 2018.

Na razini švedske grupe Tele2 je ostvario ukupni prihod u trećem tromjesečju od 6,538 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od 7 posto u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, dok je EBITDA uvećana 12 posto, na 1,98 milijardi kruna.

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas