Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tele2: EBITDA u drugom tromjesečju porasla 67 posto

U prvih šest mjeseci 2018. godine Tele2 Hrvatska ostvarila je ukupni prihod od 645 milijuna kuna
18. srpnja 2018. u 09:17 0 komentara 166 prikaza
Predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Iz telekomunikacijske tvrtke Tele2 Hrvatska u srijedu su izvijestili da su u drugom tromjesečju ostvarili ukupan prihod od 322 milijuna kuna, što je 2 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) dosegnula 49 milijuna kuna ili 67 posto više.

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Poslovni rezultati Tele2 ostvario rast prihoda od 14,5 posto u prvom tromjesečju 2018.

EBITDA marža je nešto veća nego prošle godine - iznosi 15 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 9 posto.

U prvih šest mjeseci 2018. godine Tele2 Hrvatska ostvarila je ukupni prihod od 645 milijuna kuna, što je porast od 8 posto, dok je EBITDA porasla čak 83 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prihodi od krajnjih korisnika, veleprodaje, usluga i prihoda od opreme doprinijeli su rastu Tele2 Hrvatska, što pokazuju i odlični poslovni rezultati, ističu iz te tvrtke.

„Značajan rast EBITDA primarno je rezultat snažnog povećanja prihoda kompanije, a dijelom je na povećanje utjecalo i smanjenje naknade za frekvenciju koje je stupilo na snagu 1. siječnja 2018. Ostvarene uštede omogućile su nastavak ulaganja u kvalitetu mreže te osigurale bolje razine korisničkog iskustva”, komentirao je poslovne rezultate predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Tele2 U ZNAK ISPRIKE Tele2 će nadoknaditi štetu korisnicima zbog nedavnih poteškoća u radu podatkovne mreže

Tele2 Grupa

U srijedu su objavljeni i konsolidirani rezultati poslovanja švedske grupe Tele2 AB, koji pokazuju da je u drugom tromjesečju ostvarila 6,5 milijardi švedskih kruna ukupnih prihoda, što je povećanje od 6 posto u odnosnu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA je porasla za 13 posto u odnosu na drugi kvartal prošle godine, dosegnuvši 1,8 milijardi kruna.

Predsjednica Uprave Tele2 AB Allison Kirkby izjavila je kako je drugo tromjesečje ove godine 12. uzastopno tromjesečje s pozitivnim rezultatima te se nada da će rast EBITDA biti ostvaren i na razini cijele godine.

„Važnost spajanja s kompanijom Com Hem sve više dolazi do izražaja, kao i povezivanje s T-Mobile u Nizozemskoj. Ove obje strateške odluke pokazuju snažan utjecaj na stvaranje dodane vrijednosti našim korisnicima u godinama koje slijede“, izjavila je Allison Kirkby.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić
1 / 10
1. Rast će cijene u kafićima, restoranima, rekreaciji...
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.