Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnologija i financije

Tekući i žiro-računi u Zabi se 
sada mogu otvoriti i selfijem

Zagrebačka banka
Željko Lukunić/PIXSELL
19.07.2017.
u 01:00

U Zabi, koja se želi jače angažirati oko mlađih klijenata, ističu da model zadovoljava sve pravne i sigurnosne standarde

Zagrebačka banka predstavila je jučer mogućnost otvaranja tekućeg računa putem selfija. Račun se ugovara preko mobitela, a sve što je korisnicima potrebno su pametni telefon i osobna iskaznica, objasnila je Dijana Hrastović, članica uprave Zabe.

Luka Tomašević, voditelj kanala prodaje, ističe da proces počinje preuzimanjem m-zaba aplikacije iz trgovina App Store ili Google Play, ovisno o operativnom sustavu mobilnog uređaja. – Nakon toga je unutar aplikacije potrebno skenirati osobnu iskaznicu, napraviti popularni selfi te odabrati vrstu računa – kunski tekući ili žiro-račun. Proces je završen u tek nekoliko koraka, a procedura jamči potpunu sigurnost te zadovoljavanje svih zakonodavnih kriterija – rekao je Tomašević.

Za otvaranje računa postoje neizbježne zakonske procedure koje ponekad traju, a zbog užurbanog načina života sve više ljudi nema vremena čekati u redu, istaknula je D Hrastović. U Zabi su uvjereni da će se ovaj novitet posebno svidjeti njihovim mlađim klijentima koji uglavnom zaziru od standardne procedure kakvu podrazumijeva klasično otvaranje računa. Otvaranjem računa putem selfija automatski se aktivira i mobilno bankarstvo (m-zaba), čime korisnik lakše može pratiti stanje i promete svojih računa te obavljati plaćanja.

– Otvaranjem računa putem mobitela novi klijenti postat će dijelom Zaba obitelji koju čini više od 300.000 m-zaba korisnika te pola milijuna e-zaba korisnika. S obzirom na tako velik broj klijenata, kontinuirano radimo na tome da naše usluge prate tehnološke trendove i zato je digitalizacija poslovanja jedna od naših primarnih zadaća – zaključila je D. Hrastović.  

  
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije