Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova zapošljavanja

TDR traži strojare, mehaničare...

TDR cigarete
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
03.03.2018.
u 10:22

Ističu kako je u posljednje dvije i pol godine, od akvizicije TDR-a, ukupan broj zaposlenih u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera povećan 7 posto, na više od 1700 ljudi. V

British American Tobacco (BAT) u tvornici u Kanfanaru raspisao je natječaj za nova radna mjesta za koja su potrebna tehnička znanja poput strojarskog, mehaničkog, elektroničkog i automatičarskog. No to je, međutim, samo dio radnih mjesta koja će se u TDR-u otvoriti ove godine, a i lani su u Hrvatskoj zaposlili više od 200 novih radnika, priopćili su iz BAT-a.

Ističu kako je u posljednje dvije i pol godine, od akvizicije TDR-a, ukupan broj zaposlenih u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera povećan 7 posto, na više od 1700 ljudi. Vjeruju kako su ljudi i njihovi talenti ključni za uspjeh te stvaranje inovativnog i izazovnog okruženja za rad tako da su samo u Kanfanaru, gdje je trenutačno više od 550 radnika, lani zaposlili novih 150, a potpisali su suradnju i s brojnim fakultetima i sveučilištima u Hrvatskoj čime studentima osiguravaju plaćenu praksu i stjecanje iskustva.
– Veliku važnost pridajemo stručnom usavršavanju svakog pojedinca i upravo zato jako puno truda ulažemo u programe edukacije. Oduvijek smo bili kompanija usredotočena na privlačenje i zadržavanje najboljih talenata, i zato im ne nudimo samo sjajno radno okruženje, već im otvaramo i uzbudljive profesionalne prilike na lokacijama diljem svijeta – istaknula je Vera Čubranić Bocak, direktorica ljudskih potencijala BAT Adrie.

Adria regiju BAT-a, kojom se upravlja iz Hrvatske, odnedavno je preuzeo novi generalni direktor, Antal Bekefi, koji nastavlja dosadašnju politiku ulaganja u sve dijelove biznisa, a najviše u proizvodnju u Kanfanaru. 
S 15 milijuna eura u ovoj godini, ukupan iznos ulaganja u Kanfanar doseći će, doznajemo, 40 milijuna eura, s obzirom na to da se TDR, što se i pokazalo, BAT-u zasad i te kako isplati. 
Kao jedan od najvećih privatnih investitora u RH, ali i domaćih izvoznika, BAT trenutačno izvozi 80% proizvodnje Kanfanara, a kako se do kraja godine planira širiti na još pet novih tržišta duhanskih proizvoda, i izvoz TDR-a povećat će se na više od 90%. Nedavnim priznanjem Global Top Employer 2018. kompanija je i na globalnoj razini prepoznat kao jedan od najboljih poslodavaca.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar anti_komunist
anti_komunist
10:50 03.03.2018.

a jel ima mozda mjesto za sofera, nesudjenog konzula....

DU
Deleted user
11:31 03.03.2018.

Gdje su uobicajni negativni komentari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije