Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širenje

Švedska Kährs Grupa dokapitalizacijom ušla u Požgaj Flooring

Požgaj
Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL
18.02.2015.
u 15:05

Namjera švedske grupe nije samo ojačati svoj lanac dobave najkvalitetnijeg parketa, nego i povećati proizvodnju

Švedska Kährs Grupa, vodeći europski proizvođač parketa i otpornih podnih obloga, dokapitalizacijom je stekla suvlasnički udjel u tvrtki Požgaj Flooring, objavio je jučer investicijski fond Nexus Private Equity Partneri. Namjera švedske grupacije, ističu, nije samo ojačati svoj lanac dobave najkvalitetnijeg parketa, nego i povećati proizvodnju.

Ovom se transakcijom uspostavlja operativno i vlasničko povezivanje tvrtke Požgaj Flooring, jednog od najznačajnijih domaćih proizvođača visokokvalitetnih višeslojnih parketa, s Kährs Grupom koja ima dominantan položaj na najrazvijenijim tržištima zapadne Europe, Skandinavije i Rusije, ističu u fondu Nexus navodeći kako je preuzimanju, osim kvalitete hrvatskih parketa, kumovala i činjenica da se proizvodne lokacije Požgaj Flooringa nalaze nadomak više tržišta na kojima posluje Kährs Grupa.

Ovim ulaganjem Kährs Grupa stekla je manjinski udjel, kažu u Nexusu, no ne žele otkriti vrijednost transakcije.

Tek navode da Šveđani planiraju investicije u proizvodne kapacitete i širenje poslovanja u Hrvatskoj. Osnivač i suvlasnik tvrtke Požgaj Flooring te član Nadzornog odbora matične Požgaj Grupe Zdravko Požgaj ne skriva zadovoljstvo zbog najnovije transakcije koja, uvjeren je, svjedoči o kvaliteti i golemom potencijalu domaće drvoprerađivačke industrije. 

>> Izvozimo podove u cijelu Europu i Japan, a udarna su nam radna snaga – žene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije