Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Stigle neobvezujuće ponude za preuzimanje Leda i Frikoma

Izvršni direktori i Upravni odbor pregledat će primljene ponude i brzo donijeti odluku o tome što ćemo dalje – rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe
22. rujna 2020. u 16:57 7 komentara 3957 prikaza
Fortenova
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe

Računalo Novi način učenja 5 stvari koje trebate znati prije kupovine laptopa za novu školsku godinu

– Tijekom proteklih godina te ponovo posljednjih tjedana, povremeno su se pojavljivali komentari i diskusije o ponudama za različitu imovinu Fortenova grupe. Iako taj interes odražava snagu našeg poslovanja, naših brandova i menadžmenta, on svakako pobuđuje neizvjesnost i zabrinutost među našim zaposlenicima. Stoga ćemo nastojati brzo pregledati primljene ponude i odlučiti hoćemo li na jednoj ili više njih nastaviti raditi. Cilj nam je donijeti tu odluku do sredine listopada, što ćemo onda prvo komunicirati sa zaposlenicima, a potom javno objaviti. Krajnji nam je cilj, pod uvjetom da se postigne zadovoljavajuća cijena, odabrati strateškog partnera koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznute hrane, a zaključenje procesa ovisi o pronalaženju takvog partnera – rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe. 

– Prodaja Poslovne grupe zamrznute hrane, ako se zaključi, rezultirala bi smanjenjem duga koje bi transformiralo financijsku poziciju cjelokupne grupe te omogućilo investiranje u preostale biznise kako bismo potaknuli njihov budući rast. To bi onda omogućilo investiranje u preostale biznise kako bismo potaknuli njihov budući rast. Izvršni direktori i Upravni odbor pregledat će primljene ponude i brzo donijeti odluku o tome što ćemo dalje – rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.

Park prirode Papuk SUDJELUJTE U AKCIJI Prijavite se za akciju „Tjedan odmora vrijedan“ i promovirajte svoje promotivne ponude

– Kako bismo proaktivno postigli ciljanu kapitalnu strukturu putem razduživanja kompanije, spremni smo prodati samo jedan segment temeljnog poslovanja, koji bi potencijalno, s ovim ponudama, bila Poslovna grupa zamrznute hrane. Pored toga, prodaja našeg netemeljnog poslovanja kako bismo se fokusirali na glavne biznise nastavlja se i dalje – zaključio je Peruško.

Karlovac: Zbog transporta covid pozitivnih osoba Hitnoj pomoći za 80 posto povečan broj intervencija
REFORMA ZDRAVSTVA
Prijedlozi stručnjaka: Participacija do 4000 kn, porez na cigarete, naplata nehitnog prijma...
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
 • EroK:

  Zar je Fortenova grupa, vlasnik i ima pravo rasprodaje Hrvatskih dobara? Je su li oni kupili Agrocor i koliko su platili Hrvatskoj državi? Kakve ovlasti oni imaju, jesu li im iste date ili ih oni sami uzimaju? Gdje je Vlada ... prikaži još!ada RH i njeni ministri? Mišljenja smo bili kako je Fortenova grupa samo u Managementu, kao direktori u okviru stvaranja profita za Agrocor, a ne rasprodaje? Znači ukrali Todoriću i dali strancu, koji je došao na gotovo. Kakva je ovo grupa pljaškaških mozgova i nastrane "ekonomije"!? Narode, dok god tražimo stranca, da nas vodi kroz život, propast je neizbježna! Mi smo tako pametan, radin i čestit narod, zašto smo takve budale i kako vidimo samo izlaz u stranom ili bolje reči nastranom svijetu?

 • Avatar Calimero
  Calimero:

  Špekulantske su ovo igre i makinacije. Ta "Fortenova grupa", u kojoj su domaći tajkuni, kupila je Frikom, vrhunsku srpsku firmu zamrznute hrane, nenadmašne kvalitete. Šteta bi je bila bilo komu prodati. Lidl, Spar i Kaufland zamrznuti proizvodi su daleko ispod. ... prikaži još! Jedini je problem sa sladoledima, jer je ponuda u stranim lancima jeftinija i bolja nego što ima Ledo.

 • plenkikok:

  U biti prodati će brand. Nakon toga će premjestiti proizvodnju. Kao što i recimo inka nije više naša, ili nara, ili.., niti se proizvode u HR.