Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Nadzorni odbor

Štern: INA mora postati regionalni igrač

'poslovni...zagreb...02.10.2008. Tomasiceva 7, Davor Stern,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
17.01.2011.
u 19:50

Novi šef NO-a najavio je i redefiniranje značaja uprave i odbora izvršnih direktora koji sada operativno vode posao

Kao što smo i najavili, danas je na izvanrednoj Skupštini Ine formiran novi Nadzorni odbor, odnosno iz njega su izašli smijenjeni ministar Ivan Šuker, ministar branitelja Tomislav Ivić i ministar regionalnog razvitka Božidar Pankretić, a u novoj su ekipi Davor Štern, Damir Vanđelić (Adris) i Gordana Sekulić (Janaf). Prvi je zadatak novog NO-a do 1. veljače postaviti nove hrvatske članove u upravu Ine.

– Bez obzira na vlasničku strukturu, Ina mora biti profitabilna kompanija i zato se svi slažemo da moramo raditi na još boljoj profitabilnosti i tome da Ina postane regionalni igrač – rekao nam je Štern, novi šef NO-a.

Novi će članovi NO-a proučiti materijale o poslovanju Ine koje su danas dobili, a Štern je najavio kao će se redefinirati i značaj uprave, odnosno odbora izvršnih direktora koji operativno vode posao. U igri su za upravu Miro Skalicki, Davor Mayer, Niko Dalić, Jasminko Umičević...

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
14:26 23.01.2011.

Alo direktore Štern, INA JESTE regionalni igrač. Sada treba ostati to bez obzira na sve. Da vidimo što ćete Vi napraviti

Avatar bereza
bereza
20:29 17.01.2011.

Postoji izreka: \"Svatko se penje do samog vrhunca svoje nesposobnosti!\" Pa, Štern je živi primjer te izreke. Dok MOL-a nije bilo nigdje, INA je istraživala naftna polja u danas već bivšem SSSR-u, i imala koncesiju na naftna polja \"Bijele noći\". Mudri vizionar Štern je INU povukao iz tog posla, jer je to polje, po njegovim vrhunskim menadžerskim procjenama bilo \"nerentabilno\". Ostalo je povijest. Bar da je on jedini nesposobnjaković među svim tim silnim \'rvat\'nama, ali mi takvih imamo na bacanje, a nitko drugi ih osim nas neće, tako da će nas usrećivati još dugo, predugo...

MI
milR
21:01 17.01.2011.

@Bereza Ne širite dezinformacije. Naftna polja \"Bijele noći\" u Sibiru prodao je Tomislav Dragičević, HNS-ovac i dobar prijatelj našeg bivšeg predsjednika Mesića, nedugo nako što je bio imenovan za predsjednika Uprave hrvatske naftne kompanije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije