Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo ulaganje

Stanić sa 10 milijuna kuna modernizirao tvornicu Juicyja u Kreševu

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
16.04.2021.
u 13:02

Početna investicija u tvornicu Juicy sokova u Kreševu 2013. godine iznosila je 90,84 milijuna kuna, a dodatna investicijska faza strateški je plan za širenje u nove kategorije.

Hrvatska tvrtka Stanić Beverages uložila je 10,6 milijuna kuna u modernizaciju proizvodnog pogona tvornice Juicy sokova u Kreševu, čiji je stopostotni vlasnik, radi podizanja kvalitete proizvodnje prema najvišim europskim i svjetskim standardima. Početna investicija u tvornicu Juicy sokova u Kreševu 2013. godine iznosila je 90,84 milijuna kuna, a dodatna investicijska faza strateški je plan za širenje u nove kategorije i podizanje kvalitete proizvodnih procesa, priopćili su iz kompanije.

Proizvodnja sokova u tvornici Stanić Beverages u Kreševu u 2020. iznosila je 28,2 milijuna litara, a za 2021. godinu planirana je proizvodnja od 35 milijuna litara.

"U trenutačno nestabilnoj gospodarskoj klimi, ulaganje više od deset milijuna kuna u unapređenje procesa proizvodnje pokazuje hrabrost naše grupacije, ali i činjenicu da nam je kvaliteta na prvome mjestu. Brand Juicy perjanica je tvrtke Stanić Beverages, koja je dio Stanić grupacije, a Juicy sokovi danas su prisutni u čak 22 zemlje svijeta – 15 u Europi, pet na Bliskom istoku, jednoj u Africi i jednoj u Aziji. U posljednjih 20 godina proizvodnja Juicy sokova porasla je s dva milijuna na 60 milijuna litara na godinu", kazao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik uprave Stanić Grupe.

Tvrdi kako su se, bez obzira na epidemiju koja je sve zatekla u prethodnoj godini, danas spremniji nositi s novim izazovima.
"Prepoznali smo nove prilike te planiramo rast proizvodnje od 6,5 milijuna
litara u 2021. godini", izjavio je Stanić.
U povodu otvaranja novih pogona i radnih mjesta u vrijeme koronakrize tvornicu u Kreševu posjetili su Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova RH, Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i Nj. E. Ivan Sabolić,
veleposlanik RH u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije