Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leo-inox

Spremni za EU bez suvišnih barijera u poslovanju

Merčep
Arhiva VL
25.03.2010.
u 08:15

Leo Merčep od obrta u suvlasništvu napravio je prepoznatljiv imidž u građevinskom sektoru, no u krizi bolje prolaze inovacije.

Jačanje domaćeg proizvoda i smanjenje uvoza najbolji su put za izlazak iz krize, no to, očito, još uvijek nije dovoljno prepoznato, kaže Leo Merčep, suvlasnik i inovator splitskog mehaničarskog obrta Leo-inox. Poduzeće sa šest zaposlenika već se više od 20 godina bavi izradom proizvoda od čelika. U prvoj fazi proizvodnja je bila fokusirana na nautičku i komunalnu opremu, no na temelju iskustava, tehnološkog znanja i stalne usmjerenosti na inovacije, Merčep se posljednjih desetak godina specijalizirao za izradu serijskih proizvoda od inoksa, koji se koristi u izradi niza proizvoda od nehrđajućeg čelika, poput ograda, rukohvata, stupova i ukrasnih konstrukcija u prostoru. Na netom završenom najvećem europskom sajmu obrtništva u Münchenu, koji je, kako tvrdi, važan dio strategije ozbiljne tvrtke, ne samo zbog dogovaranja konkretnih poslova koliko zbog informacija koje mogu pomoći unapređenju vlastitog biznisa, poduzetnik se pak predstavio sa solarnim tušem od inoksa Green 40.10, na koji daje čak 10-godišnje jamstvo.

Tuševi na splitskim Bačvicama su, hvali se, također njegova izrada i, premda nisu solarni, bez ikakvog kvara rade već više od 12 godina. Stoga ima puno povjerenje i u svoju inovaciju, koja košta nešto više od 1100 eura, a tijekom dana može ugrijati 200 litara vode na temperaturu do 60 Celzijevih stupnjeva. Solarni tuš predviđen je za otvoreni prostor, vrt ili terasu, a što je najvažnije – s njime nema računa za struju ili grijanje. Uređaj sa spremnikom od inoksa od 20 litara, za koji se podrazumijeva da je na sunčanoj strani, spaja se na obično vrtno crijevo, a kako bi bio siguran za djecu, opremljen je i termostatskom miješalicom koja može ograničiti temperaturu vode do 38 stupnjeva. Merčep kaže da su prvi primjerci već prodani, no nakon marketinške akcije posao bi, nada se, trebao jače krenuti. Ljeto je pred vratima pa, kad su već posustali obrtnički poslovi vezani za građevinu, nek barem “cvjetaju” oni za koje je dovoljno i malo sunca.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:22 26.03.2010.

Negdje je razlog zašto je tako jeftino...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije