Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKA VEZA

SP u nogometu šansa za nove poslove

01.06.2018.
u 08:07

Prezentacijama pojedinih ruskih regija hrvatske se tvrtke lakše mogu upoznati s potencijalima koje nudi rusko tržište, kažu u HGK

Šest puta slabiju trgovinsku razmjenu između Hrvatske i Rusije, koja je zbog krize i sankcija u posljednje četiri godine pala s 3,4 milijarde dolara na 540 milijuna (u 2017.), od 14. do 16. lipnja nastojat će popraviti B2B susreti hrvatskih s ruskim gospodarstvenicima u Kalinjingradu u organizaciji HGK. Kao dio inicijative Sport spaja biznis, posjet je nastavak dvaju nedavnih susreta ruskih gospodarstvenika iz Vladimirske i Kalinjingradske oblasti s hrvatskima u Zagrebu.

U Muromu u Vladimirskoj oblasti, čulo se, otvara se vinarija u koju bi bila dobrodošla i hrvatska vina. Počasni konzul Hrvatske u Ruskoj Federaciji Stefano Vlahović Kalinjigradsku regiju pak opisuje kao najbolju ulaznu točku na tržište od 150 milijuna potrošača koji imaju slične potrebe kao europski kupci.

– Riječ je o ruskoj eksklavi koja ima bescarinski režim, olakšan postupak dobivanja vize i najinteresantnija je regija za ulazak u Rusiju – naglasio je Vlahović, pa se uz B2B susrete poduzetnika u Kalinjingradu u lipnju planiraju i promocije hrvatske turističke i eno-gastronomske ponude s 10-ak hrvatskih vinara i Podravkinim kulinarskim showom s tradicionalnim hrvatskim jelima.

– Kako hrvatska nogometna reprezentacija svoju prvu utakmicu protiv Nigerije igra upravo u Kalinjingradu, 16. lipnja, to će biti prigoda da se naši proizvodi predstave i široj publici – kazali su u HGK. Naši poduzetnici imat će priliku prisustvovati otvaranju novog pogona, inkubatora kapaciteta 42 milijuna pilića godišnje Vlahovićeve tvornice Produkty Pitania, najvećeg proizvođača smrznute hrane u Rusiji i istočnoj Europi.

Odlasku u Kalinjingrad prethodit će pak treća tura gospodarskih susreta s Rusima u Zagrebu, 8. lipnja, kada je predviđeno predstavljanje investicijskih i poslovnih potencijala Hrvatske i Sankt Peterburga.

1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije