Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINA

Smanjen promet proizvođača pića, bruto dobit veća 20 posto

sokovi
Arhiva Vl-a
07.04.2010.
u 13:27

U uvjetima recesije proizvođači pića smanjili su u devet mjeseci 2009. u odnosu na isto razdoblje 2008. broj zaposlenih za 4,6%, a ukupne prihode za 5,3%.

Učinci globalne financijske krize nepovoljno su se odrazili i na realnu ekonomiju Hrvatske u 2009. godini, a ta nepovoljna kretanja nisu zaobišla ni proizvodnju pića, priopćili su iz FINA-e.

U uvjetima recesije proizvođači pića smanjili su u devet mjeseci 2009. u odnosu na isto razdoblje 2008. broj zaposlenih za 4,6 posto, ukupne prihode za 5,3 posto, ukupne rashode za 7,9 posto, ali su zbog većeg smanjenja rashoda od prihoda povećali bruto dobit za 20,6 posto. Posljedica smanjenja gospodarske aktivnosti su i smanjena izdvajanja za investicije u dugotrajnu imovinu za 26,5 posto. 

Prosječna neto plaća u toj branši bila je 5811 kuna, što je nominalni rast od 1,5 posto. Proizvođači pića ipak su relativno dobro poslovali jer su ostvarili bruto dobit (višak prihoda nad rashodima) od 574 milijuna kuna kuna, što je, prema 476 milijuna kuna iz prvih devet mjeseci 2008. godine, povećanje za 98 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije