Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori Adrisa

Službene potvrde još nema, ali British American Tobacco (BAT) vjerojatni je novi vlasnik TDR-a?

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
17.05.2015.
u 07:20

Adris traži da novi vlasnik zadrži proizvodnju u Kanfanaru i ulaže u investicije.

Na investicijskom tržištu priča se da je British American Tobacco (BAT) odabran za novog vlasnika TDR-a, no službene potvrde iz Adrisa, vlasnika TDR-a, još nema. Iz Adrisa poručuju da su pregovori s više respektabilnih svjetskih kompanija iz duhanske industrije još u tijeku. Prošli mjesec nagađalo se da je za novog vlasnika izabran China National Tobacco Corporation, no ta se informacija nije pokazala točnom. Navodno su uz te dvije kompanije u igri i Japan Tobacco International i Philip Morris.

Odluka bi u svakom slučaju trebala biti poznata do srpnja kada se održava Skupština TDR-a, koja će prihvatiti ili ne novog vlasnika. To znači da bi se ovaj ili najkasnije sljedeći mjesec odluka morala donijeti, pa zato i nije isključeno da je odluka za BAT, multinacionalnu kompaniju koja je lani imala prihod od oko 14 milijardi funti, ipak već donesena.

U Adrisu podsjećaju da je uvjet za novog vlasnika zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru i ulaganje u investicije. Odluku o prodaji TDR-a Adris je donio lani, zbog pojačane liberalizacije tržišta i pada poslovnih rezultata. Ne zna se koliki će udjel u konačnici biti prodan, ali spominjalo se da je želja Adrisa zadržati 25 plus jednu dionicu.

>> Kineski duhanski div zainteresiran za TDR

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije