Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicija

Škegro – hrvatski kralj jabuka?

Škegro, portal
22.09.2014.
u 12:45

Na upit hoće li ga uskoro možda zvati hrvatskim kraljem jabuka, Škegro kratko uzvraća da nije pripravan komentirati priče o preuzimanju tvrtke Moslavina voće preko Fragarie

Borislav Škegro privodi završnici aktivnosti kojima će preko fonda Quaestus PE drugi put dokapitalizirati zagrebačku tvrtku Fragaria. Za razliku od ožujka 2012. kada je tvrtka koju vodi njezin osnivač Tihomir Peraić od Škegre za razvoj dobila financijsku injekciju sa 25 milijuna kuna, što je temeljni kapital podiglo sa 2,9 na 27,9 milijuna kuna, sada će u Fragariu biti ubačeno čak 145 milijuna kuna. Glavnina iznosa, gotovo 80 posto poslužit će za preuzimanje Moslavina voća, poduzeća u vlasništvu Belja, jedne od kompanija iz koncerna Agrokor Ivice Todorića, doznaje Poslovni dnevnik. Na upit hoće li ga uskoro možda zvati hrvatskim kraljem jabuka, Škegro kratko uzvraća kako nije pripravan komentirati priče o preuzimanju tvrtke Moslavina voće preko Fragarie. No, čini se da je zapravo samo pitanje dana kada bi još jedna investicija Questusa u širenje voćarskog biznisa mogla biti predočena javnosti.

Škegro je preko Fragarie, koja drži 23,27 posto Agromeđimurja iz Čakovca, u kolovozu 2012. posredno ušao i u suvlasništvo čakovečke tvrtke, koja je s prosječnim godišnjim urodom od 8000 tona jedan od najvećih proizvođača jabuka u Hrvatskoj. Usto, na 141 hektar obrađuje i vinograde te godišnje podrum u Štrigovi napuni s oko dva milijuna litara vina. Od 2007. Quaestus je zajedno s tvrtkom Glazir investirao milijun eura i u Hlad iz Sl. Broda i postao suvlasnik poduzeća koje na 210 hektara uzgaja višnje, a na još 12 hektara jabuke i kruške. Ima i hladnjaču kapaciteta skladištenja 12.000 tona duboko zamrznutih proizvoda te linije i tunele za pripremu i zamrzavanje voća kapaciteta 10,5 t/h.

>> Borislav Škegro - Realpolitičar svjestan da HDZ nema rješenje

>> Škegro: Ako smijene Rohatinskog, inflacija može skočiti i 100 posto!

Komentara 13

CO
coolman
14:25 22.09.2014.

Škeeegro!

FI
fileck
14:20 22.09.2014.

Moram hitno u politiku. Želio bih kasnije postati uspješan poduzetnik pa mi trebaju i veze i novac! :)

BU
bubica166
13:20 22.09.2014.

hahahhahah gdje taj dođe tu ni trava ne raste ,,,,,,,krao je alkohol po tuđmanovim sastancima ,upropastio Varteks ,,,,itd,,,,,,,i još i dalje po pozicijama i na slobodi !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije