Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup radnika

Sindikat najavljuje blokadu i štrajk u Veletržnici Zagreb

trznica01
Dominik Grgurić/Pixsell
31.08.2011.
u 16:17

Zbog nove sistematizacije za četvrtak je najavljen skup radnika na koji je pozvan i Dario Kobešćak, voditelj podružnice Tržnice Zagreb

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske (VTS) izvijestio je sindikat zagrebačke Veletržnice da će najkasnije do sredine rujna napokon biti riješen njihov predmet. Time će se odrediti konačna sudbina Veletržnice – hoće li ostati dio Zagrebačkog holdinga, odnosno njegove podružnice Tržnice Zagreb, ili će ipak dobiti priliku ponovno se osamostaliti kako bi radnici mogli sudjelovati u privatizaciji tvrtke koju je Grad Zagreb oteo još prije 20 godina.
 
- Uredujući sudac obavijestio je Ured predsjednika suda da će predmet biti riješen u roku od najdulje dva mjeseca - stoji u dopisu koji je Mario Vukelić, predsjednik VTS-a, 12. srpnja uputio sindikalcima.

Potvrdi li VTS presudu zagrebačkoga Trgovačkog suda kojom je još 2007. poništena odluka Grada Zagreba o osnivanju javnog poduzeća Veletržnica i hladnjača, sa zaključkom da Grad u nju nije ništa uložio pa mu ništa i ne pripada, radnici će se napokon uključiti u privatizaciju Veletržnice, započetu još prema modelu nekadašnjega jugoslavenskog premijera Ante Markovića.
 
U međuvremenu je Veletržnica priključena Tržnicama Zagreb, odakle se od četvrtka, 1. rujna, najavljuje nova sistematizacija radnih mjesta koju je sindikat Veletržnice odbacio.

- U ovom trenutku ne dolazi u obzir nova nasilna sistematizacija jer se njome želi zatrti svaki trag postojanja Veletržnice. Za nekoliko dana očekujemo konačno rješenje VTS-a i do tada zahtijevamo status quo - rekao nam je Juraj Saić, aktivist Samostalnog sindikata veletržnice i hladnjače. Zbog nove sistematizacije za četvrtak najavljuje skup radnika Veletržnice na koji je pozvan i Dario Kobešćak, voditelj podružnice Tržnice Zagreb.

Od njega sindikalci traže ne samo odustajanje od sistematizacije nego i objašnjenje lošeg poslovanja u prošloj godini – spominju lanjski gubitak u Tržnicama Zagreb od 13,5 milijuna kuna, od čega je Veletržnica prikazala gubitak od devet milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije