Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PROMJENA

HPB objavio novo ime Sberbanke

Hrvatska poštanska banka postaje vlasnik Sberbanke u Hrvatskoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.03.2022.
u 15:09

Klijenti mogu normalno koristiti sve financijske usluge, bez ikakvih ograničenja. Prve reakcije klijenata su iznimno dobre, odahnuli su što je sve riješeno u najkraćem roku - poručuju iz HPB-a

Sberbank postaje Nova hrvatska banka! Nakon odluke o sanaciji i prelasku u vlasništvo HPB-a, novi je vlasnik priopćio da će banka u okviru HPB grupe poslovati i pod novim imenom. Danas u 12 sati banka je otvorila poslovnice nakon dvodnevnog moratorija na poslovanje i nastavila raditi.  

- Klijenti mogu normalno koristiti sve financijske usluge, bez ikakvih ograničenja. Prve reakcije klijenata su iznimno dobre, odahnuli su što je sve riješeno u najkraćem roku - poručuju iz HPB-a.  

O kupoprodaji su se jutros oglasili i predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić te otkrili da je HPB za preuzimanje Sberbanke platio 71 milijun kuna.  

Video: Pljesak za Ukrajinu i ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskom saboru

Komentara 15

Avatar MK3
MK3
15:34 02.03.2022.

A što onda Glumina Banka nije spašena? I Glumina još posluje i nije propala pod upraviteljem - jedino ljudi još čekaju nabred... Nema veze ali se šef zove Škreb ili Vujčić, tretman HNBa prema štedišama bi trebao biti isti...

Avatar Brnjo
Brnjo
15:54 02.03.2022.

Svi pametni će odmah izvući novce i iz Nove hrvatske banke i iz HPB-a, budući da oni, očito, postoje samo u zapisima te dvije "banke".

UG
ugroženi
19:28 02.03.2022.

Uz dužno poštovanje borbi hrabrog ukrajinskog naroda za slobodu, što se tiče Sberbanke moram reći da se ovdje radi o legalnoj pljačci. Koliko znam krađa je po međunarodnom ratnom pravu zabranjena ali smo očito preuzeli prekomorski stil gdje je pljačka svakom ratu prvenstvena svrha. Evala vam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije