Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGROKOR

Sberbank traži od suda zabranu sklapanja ugovora o financiranju po roll-up modelu

Agrokor
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
08.06.2017.
u 11:57

Vjerujemo da takav model nije podržan hrvatskim propisima i da je u suprotnosti s lex Agrokorom, ističu u banci

Iz Sberbank Rusije u četvrtak su izvijestili da su Trgovačkom sudu u Zagrebu podnijeli prijedlog za izricanje zabrane Agrokoru i izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku za sklapanje novih ugovora o financiranju koji uključuju roll-up model.

"Sberbank Rusija podnijela je 7. lipnja na Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog za izricanje zabrane kompaniji Agrokor i izvanrednom povjereniku za sklapanje novih ugovora o financiranju koji uključuju roll-up model. Njime se novim vjerovnicima omogućava priznavanje tzv. super senior prava za njihove tražbine nastale prije 10. travnja ove godine", navodi se u priopćenju te banke.

"Vjerujemo da takav model nije podržan hrvatskim propisima i da je u suprotnosti s lex Agrokorom te da će njegova provedba imati za posljedicu raspolaganje imovinom kompanije Agrokor na štetu ostalih vjerovnika i dionika, uključujući Republiku Hrvatsku", ističu iz Sberbank Rusija.

Također dodaju kako je njihova želja, unatoč trenutačnim izazovnim okolnostima, "osigurati da se postupak izvanredne uprave u kompaniji Agrokor provede u punom suglasju sa zakonima i uz najvišu moguću korist za sve uključene strane".

Najveća ruska državna banka Sberbank najveći je kreditor Agrokora, kojem je izložena s više od milijardu eura.

Komentara 2

JO
josipkucko59
14:11 08.06.2017.

idemo gos Rusi zatvorite vi todorica kad se ga hrvati boke

AN
anticenzura
12:32 08.06.2017.

Taj Ramljak je dno dna, njemu ne bi dala mojih 5 eura da mi administrira, kamoli te puste miliarde i sudbinu svih tih ljudi vezanih za Agrokor. Jedina moguca solucija spasavanja kompanije je da netko normalan zamoli Ruse da preuzmu dio dionica i izvedu komapniju na rusko trziste, sve ostalo vodi u bankrot. Samo oni mogu spasiti Agrokor, ako dovedu svoje strucnjake u administraciju i stave taj zulum na mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije