Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnička priča

S malo novca, puno volje i znanja do svoje tvrtke

Sandra Mihelcic
Pixsell
15.06.2012.
u 10:05

Neki ljudi najbolje rezultate daju upravo kada rade za sebe. Jedna od njih je i Sandra Mihelčić, poduzetnica koja je dokazala kako je moguće uspjeti u Hrvatskoj

 

Ukoliko se bavite poduzetništvom ili jednostavno pratite teme vezane uz istu tematiku zasigurno ste pročitali tekst iz jednog od sljedećih časopisa: Poslovni savjetnik, Tajnica.hr, Računovodstvo i porezi u praksi, Direktor, Propisi.hr? Svim tim izdanjima zajedničko je jedno. Naime, svi su plod poduzetničkog truda Sandre Mihelčić, poduzetnice koja stoji iza ovih, ali i mnogih drugih uspješnih medijskih projekata. Kako se odlučila riskirati, napustiti dotad sigurnu karijeru i postati poduzetnica, te kako danas posluje u gospodarskim uvjetima punim izazova - saznajte u nastavku. 
Kako ste se odlučili napraviti tranziciju iz osobe koja radi za nekoga u poduzetnika?
Nakon šest godina rada za domaće i svjetske korporacije (Agrokor, Jamnica, Nestle Adriatic itd.), uglavnom na financijskim pozicijama, osjetila sam potrebu za promjenom karijere. Novac i brza zarada nisu mi bili prvi i jedini motiv. Željela sam raditi posao kroz kojeg me nitko neće sputavati, posao gdje neću imati šefa nad glavom ili osjetiti fenomen staklenog stropa, posao kroz kojeg mogu ispunjavati svoje želje i potrebe, napredovati i dokazivati se. 
Željela sam stvarati nove vrijednosti na tržištu, otvarati nova radna mjesta, prenositi stečeno znanje i iskustvo, te aktivno sudjelovati u gospodarstvu. Biti pasivni promatrač, raditi za druge, provoditi tuđe želje i ciljeve jednostavno me više nije usrećivalo, bez obzira koliko kompanije za koje sam radila bile poznate, sigurne i jake i bez obzira koliko sam dobro bila plaćena za posao kojeg sam obavljala, putovala svijetom i imala ostale beneficije. 
Ostatak intervjua pročitajte na Pametnoj kuni.

 

Ako se bavite poduzetništvom ili jednostavno pratite teme vezane uz istu tematiku zasigurno ste pročitali tekst iz jednog od sljedećih časopisa: Poslovni savjetnik, Tajnica.hr, Računovodstvo i porezi u praksi, Direktor, Propisi.hr? Svim tim izdanjima zajedničko je jedno. Naime, svi su plod poduzetničkog truda Sandre Mihelčić, poduzetnice koja stoji iza ovih, ali i mnogih drugih uspješnih medijskih projekata. Kako se odlučila riskirati, napustiti do tada sigurnu karijeru i postati poduzetnica, te kako danas posluje u gospodarskim uvjetima punim izazova - saznajte u nastavku.

Kako ste se odlučili napraviti tranziciju iz osobe koja radi za nekoga u poduzetnika?

Nakon šest godina rada za domaće i svjetske korporacije (Agrokor, Jamnica, Nestle Adriatic itd.), uglavnom na financijskim pozicijama, osjetila sam potrebu za promjenom karijere. Novac i brza zarada nisu mi bili prvi i jedini motiv. Željela sam raditi posao u kojem me nitko neće sputavati, posao gdje neću imati šefa nad glavom ili osjetiti fenomen staklenog stropa, posao kroz koji mogu ispunjavati svoje želje i potrebe, napredovati i dokazivati se. Željela sam stvarati nove vrijednosti na tržištu, otvarati nova radna mjesta, prenositi stečeno znanje i iskustvo te aktivno sudjelovati u gospodarstvu. Biti pasivni promatrač, raditi za druge, provoditi tuđe želje i ciljeve jednostavno me više nije usrećivalo, bez obzira na to koliko kompanije za koje sam radila bile poznate, sigurne i jake i bez obzira na to koliko sam dobro bila plaćena za posao koji sam obavljala, putovala svijetom i imala ostale beneficije. 

Ostatak intervjua pročitajte na Pametnoj kuni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije