Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve manje igrača na tržištu

RWE od HT-a preuzeo poslovanje strujom

RWE
Foto: Reuters/PIXSELL
04.06.2018.
u 14:02

HT ima 26.000 kupaca energije, od toga 21.000 kućanstava i 5000 tvrtki. Na hrvatskom tržištu ostaju HEP i RWE i neki manji igrači

Hrvatsko tržište električnom energijom u Hrvatskoj se sve više konsolidira i sve je manje igrača, a proteklog tjedna dodatno se smanjilo kad je RWE Hrvatska, drugi po veličini operater, preuzeo od Hrvatskog telekoma poslovanje električnom energijom. Iz HT-a, trećeg igrača na tom tržištu, navodi se da je pokrenut proces prijenosa njihova segmenta poslovanja električnom energijom na RWE Hrvatska.

“Razlog pokretanja transakcije važnija su ulaganja u druge segmente poslovanja, ponajprije telekomunikacijske konvergentne usluge i ekskluzivan TV sadržaj. Predmetna transakcija nema utjecaja na način i cijenu pružanja usluge električne energije korisnicima HT-a i ne utječe na cijenu i pružanje ugovorenih telekomunikacijskih usluga. Transakcija prijenosa podložna je regulatornim odobrenjima te će biti završena i detalji objavljeni tek nakon dobivanja svih odobrenja”, kažu nam u Hrvatskom telekomu.

Iz RWE-a nisu u petak željeli komentirati akviziciju pravdajući se vremenskim obvezama prema burzi u Njemačkoj. Doznajemo da HT ima 26.000 kupaca energije, od toga 21.000 kućanstava te 5000 tvrtki i obrta. Ovaj sektor nikad u HT-u nije dostigao planiranu profitabilnost, a RWE Hrvatska u velikoj je ekspanziji i na plinskom i na tržištu električne energije. Iako im je primarni cilj organski rast, imaju dovoljno financijske snage napraviti svaku akviziciju za koju smatraju da će im omogućiti jaču poziciju u RH.

Tako na ovom tržištu opstaju samo Hrvatska elektroprivreda i RWE, uz nekoliko manjih 
igrača.

RWE
1/3
Ključne riječi

Komentara 3

VL
Vladimirko
12:10 30.04.2019.

RWE..je opasnost..Svak energetska kompanija je ok osim ove koja je maznula S labinom uz blagonosklonost Milanovica Roatri kluba

GO
Goldstadt
22:25 06.06.2018.

Ljudiiiii bježite od te rw energije to su belosvetski banditi. Nema bolje niti poštenije firme od naše stare i dobre elektre ili elektroslavonije ,slavonske elektroprivrede iliti Hrvatske elektre !!

AN
ante555
18:48 04.06.2018.

Ovi iz HT-umislili da ce kroz svoje tanke žice progurati veliku struju. Ili mozda bežično preko baznih stanica? Okanite se ćorava posla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije