Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Koš za groš'

RWE i građani prikupili 40.000 kuna za dobrotvorne svrhe

Koš za groš
Foto: Promo
1/10
19.09.2017.
u 08:00

U sklopu humanitarnog košarkaškog turnira «Koš za groš» prikupljena sredstva za udruge Mali zmaj i Facebook Humanitarci Zagreba

U organizaciji RWE-a, drugog najvećeg opskrbljivača električnom energijom i plinom u Hrvatskoj, i Košarkaškog kluba Medveščak u subotu na Europskom trgu održao se humanitarni košarkaški turnir «Koš za groš» u sklopu kojeg je sakupljeno 40.000 kuna za udruge Mali Zmaj i Facebook Humanitarci Zagreba.

U humanitarni turnir uključile su se i brojne poznate osobe pa su tako snage odmjerili Ivan Šarić i Filip Juričić protiv odličnog ženskog tima u kojem se su borile Korana Gvozdić i Nives Čanović, naravno uz pomoć profesionalnih košarkaša iz KK Medveščaka. Rezultat je bio vrlo neizvjestan do samog kraja, no ipak su dečki pobijedili 15:11 i osvojili pehar.

Mladi košarkaši KK Medveščaka pokazali su spretnost na terenu i oduševili građane odličnom igrom i pozitivnom atmosferom koja je bila odličan uvod u natjecateljsku košarkašku sezonu.

Naš poznati košarkaš Marko Arapović nije propustio priliku podržati turnir «Koš za groš», a svoju ulogu shvatio je vrlo ozbiljno. Marko je bio u ulozi stručnog mentora građanima i pomagao im da zabiju što više koševa. RWE je za svaki zabijeni koš donirao 10 kuna u ime građana udrugama, što je na kraju rezultiralo iznosom od 40.000 kuna kojeg su podijelile udruge koje brinu upravo o onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Predsjednik uprave RWE Hrvatska Karl Kraus na kraju događanja uručio je čekove Martini Leopold iz udruge Mali zmaj i Milici Repalust iz udruge Facebook humanitarci Zagreba te je istaknuo kako RWE ima dužnost, ali i potrebu da brine o zajednici u kojoj djeluje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije