Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBRD

Ruhe: Proučavam HPB na zahtjev ministra financija Šukera

'29.04.2010., Zagreb - U Hotelu Westin odrzao se poslovni rucak Americke gospodarske komore s direktororicom Europske banke za obnovu i razvitak Charlotte Ruhe.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
29.04.2010.
u 16:00

Direktorica EBRD-a Hrvatske Charlotte Ruhe podržala je Vladin gospodarski program za koji je, po uzoru na PBZ-ovog ekonomista Marka Škreba, rekla da ga ne treba analizirati.

- Vladine mjere za gospodarski oporavak vrlo su važne i mislim da ih treba podržati, rekla je direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Hrvatskoj Charlotte Ruhe na radnom ručku Američke trgovačke komore. Slično je, tvrdi, predlagala u listopadu, pa joj je drago da i Vladini savjetnici jednako razmišljaju.

– Vladin program nije za analizu nego za potporu – ponovila je Ruhe rečenicu koju je nedavno iznio glavni ekonomist Privredne banke Zagreb Marko Škreb. Sada kad se znaju prioriteti Vlade, i EBRD će lakše odrediti svoje pravce djelovanja u Hrvatskoj, objašnjava Ruhe, koja se osvrnula i na privatizaciju državnog portfelja, posebno Hrvatske poštanske banke.

– Već je poznato da je EBRD zainteresiran za HPB. Razgovarali smo s ministrom financija i proučavamo HPB na njegov zahtjev, no na Vladi je da odluči što i kako – tvrdi Charlotte Ruhe koja misli da je osobito važno ulagati u turistički sektor, no da je pritom važno i biti realan.

– Razgovarali smo i s ministrom turizma jer smatramo da je u Hrvatskoj dosta hotela u lošem stanju te da bi ih trebalo srediti prije privatizacije. No važno je biti realan s ulaganjem jer se ne isplati ulagati milijune u hotelske sobe dok je sezona u Hrvatskoj ovako kratka – ustvrdila je.

EBRD je od 1994. godine, otkad je u Hrvatskoj, investirao 2,05 milijardi eura u 102 projekta. U iduće tri godine ulagat će se u energetiku i povećanje konkurentnosti te će se pomagati u privatizaciji i restrukturiranju.

Komentara 3

BL
Bljakonja
18:26 29.04.2010.

...namirisali šakali da još ima banaka u RH koje bi mogli požderati i još intenzivnije cicati BDP kaj sirotinja u ovoj državici stvara...

UK
Ugo Kajvez
19:22 29.04.2010.

Dalje držite svoj smrdljive kanđže majku vam vašu lihvarsku europsku .........

DU
Deleted user
00:28 30.04.2010.

Čim ova hvali vladine mjere znači da su na štetu RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije