Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekorder

Rovinj 19 dana prije nego lani dosegnuo rekordna 3 mil. noćenja

rovinj
VL
20.09.2012.
u 21:31

Jedino nas Dubrovnik pretječe brojem gostiju, ali u noćenjima smo bez premca, kaže direktorica TZ-a O. Sapač

Čak 19 dana prije nego lani Rovinj je uknjižio svoje trimilijuntno noćenje. Rovinj, pritom, već treću godinu ostaje na tronu s najviše turističkih noćenja ostvarenih po sezoni među jadranskim gradovima. Povrh svega, rovinjskim je domaćinima ove godine uspjelo privući i četiri posto više turista te ostvariti četiri posto više noćenja.

– Jedino nas Dubrovnik pretječe brojem gostiju, ali u noćenjima smo apsolutni rekorderi Jadrana – ponosi se direktorica Turističke zajednice Rovinj Odete Sapač.

Inače, najviše su noćenja, čak 1,7 milijuna, ostvarili u turističkoj tvrtki Maistri, dok je Valalta registrirala nešto više od pola milijuna noćenja.

Puno dobre reklame

Najbrojniji su gosti, pritom, Nijemci, Austrijanci, Nizozemci, Talijani i Slovenci, a domaćini ističu da dobre rezultate, među ostalim, mogu zahvaliti i činjenici da su ugostili čak 147 renomiranih europskih i svjetskih novinara. Njihovi su napisi priskrbili mnogo pozitivne reklame i, dakako, novih gostiju.

– O Istri su strani novinari izvještavali kao o jednom od najzanimljivijih odredišta na svijetu, a o Rovinju kao o najatraktivnijoj destinaciji – kaže Odete Sapač, koja posebno ističe jedno od posljednjih priznanja te titulu “Šampion turizma 2012.” Turističke patrole Večernjeg lista.

Dobrih će vijesti o Rovinju, kako se čini, biti i dogodine. Za 2013. se najavljuje rekonstrukcija dijela turističkog naselja Amarin i bazenskog kompleksa u sklopu zone Monte Mulini, dodatnog dizanja kvalitete u kampovima Maistre, nastavak uređenja naselja i kampa Valalta te brojne gradske investicije za razvoj i potporu turizmu.

Kolač od 30 metara

Rovinjski su domaćini svojih tri milijuna noćenja jučer proslavili i kolačem dugim čak trideset metara u kojem su uz domaćine uživali i brojni gosti Rovinja. Turističkom su slavlju prisustvovali i gradonačelnik Giovanni Sponza, predstavnici turističkih tvrtki Maistre i Valalte, Udruge obrtnika i Sekcije ugostitelja Rovinja, predstavnik vatrogasaca... 

U Rovinju se još odmara oko 10.500 gostiju. Turističku 2012. domaćini namjeravaju okončati s oko 3,15 milijuna noćenja, što će biti stotinjak tisuća noćenja više nego lanjske sezone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije