Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rohatinski popustio savjetnicima

Rohatinski popustio, Švaljek i Lovrinčević ostaju u Savjetu HNB-a

Željko Rohatinski
Boris Ščitar
18.11.2009.
u 16:19

U priopćenju nakon sjednice Savjeta navodi se da se konačna odluka odgađa dok ne dobiju službenu obavijest ili dokument o njihovu angažmanu.

Sandra Švaljek i Željko Lovrinčević danas ipak nisu maknuti iz Savjeta HNB-a kako se očekivalo. Prema Zakonu o bankama članovi tog Savjeta ne mogu biti osobe koje Vlada ili Sabor imenuje na neku funkciju jer bi se time ugrozila neovisnost HNB-a.

U priopćenju nakon sjednice Savjeta navodi se da se konačna odluka odgađa dok ne dobiju službenu obavijest ili dokument o njihovu angažmanu. Ekonomistica Švaljek i njezin kolega Lovrinčević smatraju da ne krše zakon o HNB-u te svoju ulogu svode na "neformalne i neinstitucionalne osobne konzultacije premijerke".

Također su naveli da nemaju izravne povezanosti s donošenjem konkretnih odluka u Vladi.

Komentara 14

OB
-obrisani-
18:11 18.11.2009.

. Mi jesmo vec 18 godina gubitnici. Mozemo postati samo jos veci gubitnici. sta ja, ili bilo koji posten gradjanin ove zemlje ima od bilo kojeg predsjednickog kandidata? Nista. sta cu imati kada netko od kandidata i pobjedi? Nista. A. A mozda jos i manje nego li imam sada. A zasto je to tako? Zato sto nitko od kandidata nije preuzeo kandidaturu da bi ni meni ni vama bilo bolje vec su to svu ucinili radi svoje egzistencije. Mos\' mislit kako Bandica, Josipovica, Pusicku,Hebranga i ostale ove \"poznate\" licnosti zanima sto sutra gradjanin RH nece imati za kruh, nece imati za rezije, sto ce mu ovrha oduzeti kucu i sto ce kopati po kontejneru. Da ih je ikada bilo briga vodili bi o tome racuna od 91\' pa nadalje, a ne samo u predsjednickoj kampanji. Oni su 10 koraka ispred svih nas. Oni unaprijed znaju sto ce sutra reci, kako ce potaknuti konflikte jedni medju drugima i tocno znaju kako ce narod i vi ovdje na forumu -u reagirati. Putem medija ce razmjeniti dvije-tri rijecenice s optuzujucim tonom da bi drzali narod-ovce na \"okupu\". Znaju da ce se onda narod-ovce poceti prepucavati da li je optuzba istinita ili lazni i dok se narod-ovce prepucava oni ce vrtjeti svoju drmasku scenu. Kada cjela epizoda oko izbora prodje, odrezat ce vam spagu na kojoj visi vasa pozornica i vi cete se strovaliti u \"pakao\". I onda cete naredne 4 godine doslovce narikati nad svojom zlom sudbinom, mozda cete ici i kod babe vracare da vam skine uroke, a zapravo vam zena nece imati sto skinuti, kad ste sami sebe ogolili i sami ste krivi. A zasto? Zato sto im svijesno ili nesvijesno radite samopromocije i reklame, vi ste njihov medij i vise im nista ni ne treba. cak ni sarolik izbor bezbrojnih kandidata nije problem. Nije problem sto se kandidirala ni Alka Vuica niti Bandic. Oni na to imaju pravo. Problem je u ljudima koji ce takvim ljudima dati glas. Problem je u vama sto ih reklamirate, pozitivno ili negativno, ali to je najbitnija tocka njihove kampanje. Zato umjesto pitanja kakvog predsjednika zelimo, ja bi prije postavila pitanje: kakve sugradjane zelimo/imamo??? Jer ocito je da sa nama nesto debelo ne valja.

OB
-obrisani-
16:31 18.11.2009.

Rohatinski je jedan od tih koji je upropastio ekonomiju Hrvatske i kao takav je vec odavno trebao biti iza resetaka. ali nitko ne slusa.

KE
keketz
16:54 18.11.2009.

da, isto kak je Rohatinski i bzvz dobio nagradu za najboljeg guvernera ili šta je već bilo u pitanju. nekak mi se čini da bi bilo gore da ga nije bilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije