Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riskantan potez

Dobavljači višim cijenama idu u krpanje rupa

23.03.2018.
u 18:02

Domaćim proizvođačima taktika nadoknađivanja prihoda dizanjem cijena vrlo riskantan potez koji bi ih mogao jako puno koštati

Atlantic Grupa nedavno je priznala da je izgubila oko 15 posto poslovanja koje je ostvarivala s Agrokorom, a podaci o poslovanju Konzuma pokazuju da se slično dogodilo i ostalim dobavljačima.

Ipak postoje naznake da izgubljene prihode nastoje nadoknaditi podizanjem cijena svojih proizvoda koji su ionako cjenovno nekonkurentni u odnosu na strane proizvode, a kamoli u odnosu na robne marke velikih lanaca. Takav bi pristup mogao u srednjem roku po dobavljače poguban s obzirom na to da se i u regiji sve agresivnije javljaju veletrgovci stranih kompanija. Naime, već su u listopadu prošle godine vlasnici najvećih maloprodajnih lanaca u domaćem vlasništvu u regiji otvoreno progovorili o jačanju pozicije stranih veleprodaja i minoriziranju uloge domaćih distributera, čime su najavili da su krizu Agrokorove maloprodajne i veleprodajne mreže, konkurenti doživjeli kao priliku za osvajanje tržišta. Oni su spremni ići i ispod cijene kako bi osvojili komad kolača pa je stoga domaćim proizvođačima taktika nadoknađivanja prihoda dizanjem cijena vrlo riskantan potez koji bi ih mogao jako puno koštati. 

Komentara 1

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
19:27 23.03.2018.

Yugosloveni👎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije