Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

MojPosao: Ovo su najbolji poslodavci u 2018. godini

Rimac automobili nagrađeni su u kategoriji velikih tvrtki, DHL je najbolji poslodavac u kategoriji srednjih, a Mediatoolkit u kategoriji malih tvrtki
06. prosinca 2018. u 12:47 0 komentara 701 prikaza
Rimac Automobili otvorili svoj ured u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Rimac automobili, DHL i Mediatoolkit najbolji su poslodavci u 2018. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je portal MojPosao proveo u 86 tvrtki.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je da je ljestvica dala jasni signal u čemu je Hrvatska loša i što treba mijenjati Zaokret Vlade Hrvatska kreće u izradu strategije za razvoj umjetne inteligencije

Rimac automobili nagrađeni su u kategoriji velikih tvrtki, DHL je najbolji poslodavac u kategoriji srednjih, a Mediatoolkit u kategoriji malih tvrtki.

Nagrade su dodijeljene na konferenciji Udruge U4HR i poslovnog tjednika Lider "Employee Engagement & Retention – Privuci i zadrži".

U kategoriji velikih tvrtki na drugom mjestu je dm-drogerie markt, a treći je Deichmann. Kod srednjih tvrtki drugoplasirana je tvrtka Infinum, a nakon nje slijedi Nova Rent a Car. Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2018. godinu, nakon Mediatoolkita, su Integracija od-do i Syskit.

Mate Rimac Među 35 najboljih Amerikanci odali priznanje Mati Rimcu: 'Već sada stvara promjenu u svijetu'

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika MojPosao provodi već 12 godina. To je anonimno istraživanje koje se provodi među zaposlenicima tvrtki, s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

U ovogodišnjem istraživanju sudjelovalo je 86 tvrtki - 44 posto malih, 42 posto srednjih i 14 posto velikih - a provedeno je na 6.700 zaposlenika, ponajviše u tvrtkama iz IT sektora, proizvodnje, usluga i trgovine.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,1 od mogućih 4.

Ispitanici su najbolje ocjene dali u kategorijama posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka i međuljudski odnosi, dok su najslabije ocijenjene kategorije uključenost u donošenje odluka i organizacija rada.

Mate Rimac Mate Rimac: 'Pitajte me za 4 do 5 godina pa ću vam odgovoriti jesmo li uspjeli'

Istraživanje mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihovu motivaciju da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade, a rezultati pokazuju da je angažirano 24 posto zaposlenika, njih 68 posto nije angažirano, a osam posto ih je nemotivirano.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.