Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Akumulirani gubitak Rafinerije Brod veći od 2 milijarde kuna

Dugoročne obveze Rafinerije iznose 2,27 milijarde kuna i manje su u odnosu na godinu prije, kada su iznosile 2,38 milijardi
19. travnja 2016. u 15:57 1 komentara 562 prikaza
Rafinerija nafte Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Dok u Slavonskom Brodu prosvjeduju zbog najnovijeg alarmantnog onečišćenja zraka, u prekosavskoj Rafineriji nafte koja je uzrokovala to onečišćenje zbrajaju gubitke. Prema pisanju medija u BiH, akumulirani gubitak Rafinerije Brod na kraju prošle godine iznosio je 520 milijuna maraka (oko 2,08 milijardi kuna), neto zaduženost je dva puta veća od kapitala, a poduzeće ima i značajne transakcije s povezanim osobama. Navodi se to u izvješću revizorske kuće Deloitte za 2015. godinu, koja je ovoj kompaniji dala mišljenje s rezervom.

Revizori su, između ostalog, naveli kako sposobnost Rafinerije da nastavi poslovanje u skladu s načelom stalnosti ovisi o kontinuitetu finansijske potpore matične tvrtke "Njeftagazinkora“. Oni su istaknuli i kako Rafinerija ne raspolaže dovoljnim iznosom visokolikvidnih sredstava, jer ima problema u kontinuiranom priljevu novčanih sredstava od realizacije usluga koji omogućava izmirenje obveza u roku dospijeća. Dugoročne obveze Rafinerije iznose 2,27 milijarde kuna i manje su u odnosu na godinu prije, kada su iznosile 2,38 milijardi.

>> 'Ne želimo više nikada udisati najgori zrak na svijetu!'

>> Ne ucjenjujemo BiH, ali onečišćenje se mora smanjiti

Stipe Ceronja
MUKE ZADRANINA
Policijska birokracija uništila mu život: 'Djeca će mi ostati bez krova nad glavom'
Dekor tvornica rasvjete
ULAGANJE U PROIZVODNJU
Jedina tvornica rasvjete u Hrvatskoj investirala je značajna sredstva u povećanje proizvodnih kapaciteta