Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EK upozorila

Reforma poljoprivredne politike utjecat će na cijene zemljišta u EU

žetva
Željko Pušec
10.04.2011.
u 15:22

Predsotojeća reforma od 2014. bi se mogla odraziti na rast ili pad cijena poljoprivrednog zemljišta u pojedinim članicama.

Europska komisija zatražila je pošteniju raspodjelu izravne pomoći među starim i novim zemljama članicama u sklopu predstojeće reforme europske zajedničke poljoprivredne politike (CAP), inače bi se ona nakon 2014. mogla odraziti i na rast ili pad cijena poljoprivrednog zemljišta u pojedinim članicama.

Proračun iznosi čak 55 milijardi eura godišnje, od čega na isplate izravne pomoći ide 70 posto proračuna CAP-a. Grčki poljoprivrednici, primjerice, dobivaju i 500 eura, a latvijski manje od 100 eura po hektaru te se očekuje da će novi zakon o CAP-u predložiti veću izravnu pomoć novijim članicama EU poput Bugarske, Poljske ili Rumunjske.

Komentara 2

MA
maraosta
22:40 03.07.2011.

Ne želimo da stranci kupuju našu zemlju za sedam godina, deset godina ili ikada.Za nju smo se borili, na njoj, i od nje trebamo živjeti.Europska unija je nelegalna država.

LA
las35vegas
20:22 10.04.2011.

hehehehehe koji mamlazi, izgleda da je eu puna novodoslih komunistickih strucnjaka heheheheheehe, u bivsem DDR kads e vozite vidite da 150 km u komadu dugo poljoprivredno zemljiste nije obradjeno a kad su imali komunizam bilo je isto obradjeno-hehehehehehehe ovi tu pripovedaju viceve ko bre stevan vukodlak heheheehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije