Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Radnicima Đure Đakovića plaće ispod minimalca?

Kao jednu od brojnih štetnih posljedica ugovora navode to što je dijelu radnika sa stažem kraćim od godinu dana poslodavac od iduće godine dužan isplatiti plaću od samo 2998, odnosno 3182 kune
17. prosinca 2018. u 21:06 7 komentara 1188 prikaza
Pogon tvrtke Đuro Đaković
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
Pogledajte galeriju 1/2

Nezavisni sindikat Socijalna pravda oglasio se otvorenim pismom u kojem, kako tvrde, iznose istinu o kolektivnom ugovoru koji je s tvrtkom Đuro Đaković Industrijska rješenja potpisao Sindikat metalaca Hrvatske i upozorio radnike zašto je ugovor štetan za njihove interese.

Marko Pavić Nova odredba Pavić o minimalcu od 3000 kuna: Provodimo balansiranu politiku bez populizma

Tvrde kako je ugovorom znatno pogoršan radnopravni i gospodarsko-socijalni status radnika i njihovih obitelji u odnosu na prava i obveze koje su imali prije njegova potpisivanja.

Kao jednu od brojnih štetnih posljedica ugovora navode to što je dijelu radnika sa stažem kraćim od godinu dana poslodavac od iduće godine dužan isplatiti plaću od samo 2998, odnosno 3182 kune, što je znatno manje od zajamčene minimalne bruto plaće, koja od 1. siječnja 2019. iznosi 3750 kuna. U pismu, također stoji kako čudi što ugovor koji je potpisan još 29. kolovoza još uvijek nije javno dostupan.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • stefj:

    Eto, toliko o groznim poslodavcima robovlasnicima. A kad ono, ovaj poslodavac država... Nema, da bi uhljebi imali, radnicima se mora uzeti. Da bi tisuće uhljeba lagodno živjeli deseci tisuća ljudi moraju ići potražiti sreću negdje drugdje... To je Hrvatska, odnosno, Uhljebistan...

  • virtual1:

    sa ovim cijenama svaka plaća ispod 5 tisuća je socijala, a ovo neću ni spominjati

  • Zagorec101:

    to su vama vaši sindikati