Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivničko “ne”

Radnici Peveca traže plaće za rujan i listopad

pevec
Josip Maljak/Pixsell
21.11.2009.
u 17:12

– Naš je jedini cilj izboriti se za svoje plaće. Na ovo smo natjerani jer ne želimo raditi za “besplatan” gablec koji nam se oduzima od plaće ili za robu u vrijednosti od 500 kuna.

Pedesetak nezadovoljnih radnika Peveca u Koprivnici danas je između 12 i 16 sati mirno prosvjedovalo zbog neisplaćenih plaća za rujan i listopad.

– Naš je jedini cilj izboriti se za svoje plaće. Na ovo smo natjerani jer ne želimo raditi za “besplatan” gablec koji nam se oduzima od plaće ili za robu u vrijednosti od 500 kuna. Obećanja postoje, nadamo se boljem sutra, ali, iskreno, u to vjerujemo sve manje – izjavila je jedna nezadovoljna radnica.

U koprivničkom trgovačkom centru trenutačno radi 80-ak zaposlenika, što je stotinjak manje nego prije godinu dana. Mnogi od njih prešli su u susjedni Interspar koji se uskoro otvara.

– Budemo li dali otkaz, nećemo imati nikakva prava sa Zavoda za zapošljavanje. Bojimo se da onda nikad nećemo vidjeti ni novac koji nam pripada – rekao je pak drugi nezadovoljni radnik i naglasio da oni zapravo ne žele štrajkati, nego raditi.

I djelatnici Peveca u Zadru mirnim prosvjedom upozorenja pokušavaju do svojih plaća
Zbog neizvjesne sudbine i činjenice da za rujan i listopad nisu primili plaće, 80-tak djelatnika trgovačkog društva Pevec u Zadru danas su organizirali mirni prosvjed. upozorenja. Skup je organiziran s ciljem da se upozori uprava i vlasnici Peveca da je krajnje vrijeme za iplatu plaća i troškova za prijevoz te deblokiranje računa tvrtke.

Kako je naveo Vedran Uranija pravni zastupnik SSSH-a, sindikat će učiniti sve da se sačuvaju radna mjesta te isplate radnicima materijalna prava. Kao otežavajuću okolnost naveo je da se Uprava Peveca još nije očitovala na zahtjeve sindikata, a riječ je o dugovanju preko milijun kuna.

Ovo je krajnje upozorenje upravi i vlasnicima da se više ne poigravaju s ljudima jer je neisplata plaća kazneno djelo. Jedan od modela očuvanja radnih mjesta je da dobavljači koji potražuju velika potraživanja i u ostalim centrima u Hrvatskoj pretvore svoja potraživanja u udjele i da se formira novi Pevec koji bi preuzeo transmisijom ugovore o radu za očuvanje radnih mjesta - kazao je Vedran Uranija dodajući kako pokušavaju izbjeći najgori scenarij-stečaj. Dodao je kako su već 15. studenog ispunjeni uvjeti za štrajk koji bi se čak mogao i radikalizirati.

Rabija Surać, predstavnica djelatnika Peveca u Zadru istaknula je kako u Pevecu vlada loše raspoloženje i da ih iz uprave ignoriraju.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
18:28 21.11.2009.

Drugo,bilo bi puno bolje da ste svoj gnjev usmjerili na onu koja je helikopterom ugrađivala kadu,gđa pjevačica Višnja.

OB
-obrisani-
17:45 21.11.2009.

Nevjerovatno!Nije im dosta što su imali radno mjesto pa bi sad još i plaće!NEMA.Za vas nema para.Najprije banke,pa država,pa dobavljači,gazda Pevec je svoje sklonio prije,a vi lijepo lajte na Mjesec.

OB
-obrisani-
18:24 21.11.2009.

machak u pitanju je čista ironija.Ni u kom slučaju nisam omalovažavao rad i prava ljudi na plaću za pošten rad.Naveo sam slijed događaja kakav slijedi u ovoj \"pravnoj državi\".Ostatak o meni kao smeću malom ću shvatiti kao afekt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije