Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

PwC se globalno obvezao na nultu stopu emisije stakleničkih plinova do 2030.

„Bez obzira gledate li ovo kroz prizmu ljudskih potreba ili iz perspektive raspodjele kapitala, u svačijem je interesu vidjeti sustavne promjene koje sprečavaju klimatsku katastrofu i otključavaju potencijal zelenog rasta“ poručio je globalni šef PwC-a Bob Moritz
15. rujna 2020. u 15:11 0 komentara 231 prikaza
Zagreb: Dženet Garibović na konferenciji "Je li Hrvatska spremna za nove investicije?"
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Konzultantska kuća PwC globalno se obvezala svesti na nultu stopu emisiju stakleničkih plinova do 2030. Poslovanje i opskrbni lanac kane u potpunosti dekarbonizirati, a to uključuje kontinuirano smanjenje putovanja i povećanu upotrebu energije bez ugljičnog dioksida.

Coronavirus - Wed May 20, 2020 UPOZORENJE ČOVJEČANSTVU Najpoznatiji britanski prirodoslovac: Suočeni smo s krizom koja će imati posljedice na sve nas

PwC će ugrađivati implikacije klimatskih promjena i drugih okolišnih, socijalnih i upravljačkih činitelja u posao koji obavlja s klijentima, od strategije do provedbe – poručili su konzultanti čiji je cilj dati svoj obol u prijelazu na neto nultu ekonomiju.

Obveza uključuje i podršku njihovim klijentima u smanjivanju emisija, kao i smanjenje emisija iz poslovanja PwC-ove mreže i njegovih dobavljača.

PwC se obvezuje dekarbonizirati svoje poslovanje, uključujući putni otisak i neutralizirati preostali klimatski utjecaj ulaganjem u projekte uklanjanja ugljičnog dioksida. Također će potaknuti svoje dobavljače u rješavanju vlastitog klimatskog utjecaja – konkretizira konzultantska kuća, a njihov globalni predsjednik Bob Moritz napominje da se tvrtke i gospodarstva moraju brzo razvijati kako bi riješili značajne izazove s kojima se suočava društvo i planet.

kolektori SE Vis prvi od sedam HEP pustio u rad sunčanu elektranu. Vis je samoodrživ otok, sada ima i svoju struju

– Bez obzira gledate li ovo kroz prizmu ljudskih potreba ili iz perspektive raspodjele kapitala, u svačijem je interesu vidjeti sustavne promjene koje sprečavaju klimatsku katastrofu i otključavaju potencijal zelenog rasta – zaključio je Moritz te istaknuo kako je svijet s nultom neto stopom nadohvat ruke te će za postizanje toga cilja biti potrebne inovacije, naporan rad, suradnja i hrabro razmišljanje, ali koristi će biti neizmjerne.

I PwC Hrvatska se u tom konteksu preselio u „zelenu zgradu” koja je od ožujka prešla na 100 posto obnovljive izvore električne energije, minimiziranje potrošnje papira, poticanje ekoloških oblika prijevoza, ekološke opcije usluga dostave, prelazak na „ured bez plastike“ te maksimalno smanjenje potreba za putovanjima svih oblika - radom od kuće i korištenjem naprednih tehnologija.

Zanimljivo
Slovo koje prvo ugledate na fotografiji otkrit će vam nešto o vašem karakteru, ali i koja je karijera prava za vas
prof. dr. sci. Marijana Ivanov, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Ivan Šarić s profesoricom Marijanom Ivanov raspravlja o štednji i uvođenju eura
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.