Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medijsko carstvo

Prva lopata za Styria media centar vrijedan 60 mil. eura

'Spatenstich, Styria Media Group Headquater, Graz, Conrad von Hˆtzendorfstrafle,  am 27.02.2013'
VL
01.03.2013.
u 13:11

Von Trotha: Ovo je veliki dan za sve zaposlenike Styrije koji se raduju zahtjevno opremljenim prostorima

Medijska kuća Styria počela je u utorak graditi svoju novu poslovnu zgradu u Grazu. Pod vodstvom međunarodne građevinske tvrtke PORR do kraja 2014., nasuprot velesajmu u Grazu, niknut će vrlo moderna poslovna zgrada "Styria media centar" sa 18.000 četvornih metara uredskih prostora. Visokoenergetska "zelena zgrada" nakon gradnje dobit će Zlatni certifikat – LEEDS. Ukupna je vrijednost investicije 60 milijuna eura, a udio vlastitih sredstava Styrije u projektu iznosi više od 20 milijuna eura.

Najugledniji uzvanici

Tri člana uprave Styrije – Wolfgang Bretschko, Klaus Schweighofer i Malte von Trotha – na gradilištu u ulici Conrad von Hötzendorf 78 zakopali su prve lopate. Na svečanosti kojom je obilježen početak radova bili su, među ostalima, predsjednik Štajerske Franz Voves, gradonačelnik Graza Siegfried Nagl i članovi Nadzornog odbora Styrije Friedrich Santner i Othmar Ederer.

– Danas je veliki dan za Styriju i njezine zaposlenike, koji se raduju modernim i tehnički zahtjevno opremljenim radnim mjestima. Srce našeg Styria media centra u Grazu, koji će imati 11 uredskih etaža, bit će newsroom s pripadajućim redakcijama – kazao je financijski direktor Styrije Malte von Trotha. U novom medijskom carstvu Styrije radit će 700 zaposlenika Styria grupe iz Graza i okolice. Uz Kleine Zeitung i radiopostaju Antena-Štajerska, tu će se smjestiti i drugi zaposlenici holdinga, kao i interne tvrtke za uslužne djelatnosti.

Styria media centar imat će javno dostupni foaje za razne događaje i izložbe te podružnicu Raiffeisen banke. Uz restoran, u medijskom centru Styrije naći će se i dječji vrtić. Četiri kata predviđena su za najam. Ovaj projekt potpisuje poznati arhitektonski ured iz Graza i Beča Architektur Consult ZT GmbH pod vodstvom arhitekata Hermanna Eisenköcka i Herfrieda Peykera.

Javna zelena površina

"Projekt si je postavio cilj da zadovolji potrebe Styria koncerna i svojim zaposlenicima ponudi zgradu s visokom prostornom učinkovitošću i najvišim mogućim stupnjem prilagodljivosti uredskih prostora za najam. Također, cilj je bio stvoriti i arhitektonski ekvivalent zgradi velesajma. Južni dio parcele iskorišten je za gradnju, a sjeverni dio ostaje neizgrađen i služit će kao javna zelena površina i park", kazali su u Styriji.

Styria je u Hrvatskoj vlasnik Večernjeg lista, 24sata, Poslovnog dnevnika, 24 sata Express, Maxa, Cityja i još nekoliko magazina i portala.

Komentara 1

ZH
ZHorvat
23:36 01.03.2013.

Draga naša austrijska braćo, što se tiče Hrvatske "finili su Mare bali", Sanader i razne medije su prošlost, treba izmisliti novi "poslovni" model da se izvuče i ono malo što je ostalo ispod jastuka ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije