Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit dana na ZSE

Promet dionicom hotela Jadran 1,8 milijuna kuna

Hotel Jadran
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
11.01.2018.
u 08:45

Novi vlasnik mora dokapitalizirati tvrtku s 200 milijuna kuna vlastitog novca u roku od pola godine

Prvi dan trgovanja dionicom crikveničke hotelske kompanije Jadran na Zagrebačkoj burzi pokazao je u kojoj su mjeri domaći ulagači željni novih izdanja.

Dionice tvrtke u većinskom državnom vlasništvu koja je bila delistirana 2011., bila je druga najtraženija vrijednosnica s prometom od 1,8 milijuna kuna. Vlasnika je promijenilo 146.000 dionica, ulazna nominalna cijena od 10 kuna u trgovanju je dosegnula prosječnih 12,4 kuna. Malo prije podneva, cijena je dotaknula 18 kuna, a potom je postepeno pala ispod početne.

Na prodaju je ponuđen paket od 70,74% udjela po početnih 5,58 kuna po dionici, odnosno 193,93 milijuna kuna za cijeli paket. Novi vlasnik mora dokapitalizirati tvrtku s 200 milijuna kuna vlastitog novca u roku pola godine. Javilo se 22 zainteresiranih, a rok za predaju obvezujućih ponuda je 15. siječnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije