Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma

Na ovogodišnjem izdanju sajmova bit će prezentirane inovacije i nove tehnologije u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti
23. travnja 2019. u 09:02 389 prikaza
Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma
Pogledajte galeriju 1/4

Travanjski val intenzivnih događanja na Zagrebačkom velesajmu obilježen je nizom održanih projekata: Zagrebačkim obrtničkim sajmom; Smart Cities - 5. konferencijom: Pametnim rješenjima do održivog grada i Interklimom - 25. međunarodnom konferencijom o grijanju, hlađenju i klimatizaciji.

Prirodna ekstenzija događanjima u travnju su programski kompatibilni bienalni sajmovi, objedinjeni u istom terminu od 24. do 27. travnja, pod zajedničkim nazivom PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA;

  • Graditeljstvo – 41. međunarodni sajam građenja i opremanja
  • Interklima – 25. međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije
  • EMAT – 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme
  • Interprotex – 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

Izlagački i programski sadržaj ovih sajmova u fokus stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka. Zanimanje za sudjelovanje u ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu.

Na ovogodišnjem izdanju sajmova bit će prezentirane inovacije i nove tehnologije u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti, a koje izravno utječu na razvoj, modernizaciju i konkurentnost pripadajućih djelatnosti te podizanju razine potražnje poslovnih subjekata i krajnjih korisnika.

Izložbeni segment okuplja vodeće izlagače pojedinih industrija, a upotpunjen je snažnim konferencijskim programom s temeljnim ciljem susreta domaćih i inozemnih gospodarstvenika navedenih struka te predstavnika znanstvene zajednice i institucija.

Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma | Autor :

Predstavit će se 132 izlagača iz 20 zemalja na 12.000 četvornih metara, u paviljonima 8a (Graditeljstvo, Interklima), 9 (Emat) i 11a (Interprotex).

Inovativna tehnološka rješenja

Na sajmu GRADITELJSTVO prezentirat će se izlagači energetski učinkovitih građevinskih materijala i opreme te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost zgrada u svim fazama vijeka trajanja. Uz izlagački dio, tijekom sajma održat će se i program stručni događanja. Vodeći izlagači: China JC Expo, Inotherm, Internorm.

INTERKLIMA je bienalni sajam s dugogodišnjom tradicijom i uspješnom organizacijom. Vodeći je regionalni sajam opreme za grijanje, hlađenje, klimatizaciju, obradu pitkih voda i obnovljivih izvora energije te nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru domaćih i svjetskih proizvođača. Vodeći izlagači: Tvornica turbina Karlovac, Tehnodom, Nika Konstrukcije, Atmos, Harreither, Metal As, Mimeks trade.

EMAT svojim programom i izlagačkim segmentom doprinosi naporima hrvatskog gospodarstva u podržavanju i poticanju procesa usmjerenih na održivi razvoj. Sajam nudi upoznavanje i prezentacije novih tehnologija za održivi razvoj te razmjenu stručnih i znanstvenih iskustava s područja prevencije onečišćenja, komunalnog gospodarstva, urbanog uređenja, zaštite okoliša i života u njemu. Vodeći izlagači: Tehnix, KOVA, MAN Importer Hrvatska, STP, Hongoldonia.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju visoko specijaliziranog bienalnog sajma zaštite u našoj zemlji te regionalnog lidera u grupi safety-security sajmova  INTERPROTEX će ponovo ujediniti razne grupacije ove gospodarske grane. Za hrvatske proizvođače, sudjelovanje na ovom sajmu znači doprinos bržem stvaranju njihovih robnih marki i potvrdu prisutnosti na tržištu što pridonosi povećanju međunarodne konkurentnosti. Interprotex će na jednom mjestu okupiti sve segmente ove gospodarske djelatnosti u cilju pokazivanja najnovijih dostignuća i primjene suvremene tehnologije. Vodeći izlagači: Ziegler, Flammifer, HS Produkt i Vatropromet.

Očekuje se poseban interes poslovne publike, ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju. Ovim business networkingom želimo inicirati međusobnu poslovnu suradnju i pozitivno utjecati na poslovnu aktivnost u sektoru industrije.

Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma | Autor :

Zemlje sudionice: Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Kina, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Švedska, Švicarska, Turska

Pokrovitelji Proljetnih sajmova su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Stručno prateći program i zanimljivosti na sajmu

Prvi dan sajma, 24. travnja u 12,00 sati u dvorani Cres održat će se radionica "Izazovi i prilike u eko-gradnji na području Jugoistočne Europe" u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera. Cilj radionice je dati odgovore na sljedeća pitanja:

  • Kakve veze ima konoplja s građevinarstvom?
  • Kako potaknuti gradnju pasivnih objekata?
  • Može li eko gradnja zadovoljiti estetske kriterije arhitekture 21. stoljeća?
  • Koja je uloga klastera u kružnoj gradnji?
  • Kako se boriti protiv predrasuda o eko-gradnja?
  • Zašto je za poticanje eko-gradnje važno imati strategiju biogospodarstva?

Hrvatska gorska služba spašavanja svakodnevno će kroz predavanja prezentirati svoje aktivnosti, a Hrvatska vatrogasna zajednica vatrogasne vježbe s vatrogasnim potražnim psima i spašavanje kod prometnih nesreća. Pokazne vježbe demonstrirat će i Hrvatska vojna policija.

U subotu, 27. travnja, Hrvatska gorska služba spašavanja demonstrirat će vježbe evakuiranja ozlijeđenih kod simulacije prirodne ugroze (potresa) uz asistenciju potražnih pasa i vodiča, a Hrvatska vatrogasna zajednica održat će radionice za djecu i druženje sa vatrogascima.

Ulaz na sajam je besplatan, a radno vrijeme je od 10,00 do 18,00 sati.

Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma | Autor :

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život