Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod istragom

Projekt za spas Venecije: Talijani nisu tražili dokumentaciju od Brodosplita

Venecija
Foto: Arved Gintenreiter/DPA/PIXSELL
06.06.2014.
u 13:59

Talijanske vlasti i policija od Brodosplita nisu zatražile bilo kakvu dokumentaciju niti su Brodosplitu poslali bilo kakav istražni zahtjev, poručuju iz tvrtke

Talijanske vlasti i policija od Brodosplita nisu zatražile bilo kakvu dokumentaciju niti su Brodosplitu poslali bilo kakav istražni zahtjev, priopćili su iz Odjela za odnose s javnošću splitskog škvera demantirajući napise koji su se pojavili u dijelu tiska kako je u sklopu istrage nad uhićenim čelnicima grada Venecije zbog projekta Mojsije, talijanska policija od Brodosplita zatražila izračun cijene radova i kalkulaciju na temelju koje su došli do ponude od 26,5 milijuna eura.

- Brodosplit je prošao proceduru koja je bila jednaka za sve sudionike natječaja te je sukladno talijanskom Zakonu o javnoj nabavi izabran za gradnju brana na prolazu Malamocco. Sukladno odredbama tog zakona talijanski konzorcij 'Venezia Nuova' od svih ponuđača u određenim uvjetima traži dokumentaciju kojom se potkrepljuje cijena. Poštivanje tog zakona je sastavni dio natječaja i obveza svih sudionika te nema nikakve veze s istražnim radnjama talijanskih vlasti - ističu iz Brodosplita koji je nedavno pobijedio na natječaju za izgradnju brana koje Veneciju trebaju zaštiti od plime.

>>Splitski škver u akciji Mojsije zrakom i vodom spašavat će Veneciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije