Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI GUBICI

Proizvođač najpopularnijeg pića na svijetu u problemima

Coca cola
Foto: Shuttershock
1/3
26.04.2017.
u 08:08

Posljedica je to promjena u sklonostima potrošača u Sjevernoj Americi i Europi koji se sve više klone zašećerenih pića.

Prihodi i dobit Coca-Cole u prvom su tromjesečju oštro pali zbog slabljenja potražnje za gaziranim pićima, pa je najveći svjetski proizvođač tih pića najavio ukidanje 1200 radnih mjesta.

Prema poslovnom izvješću, objavljenom u utorak, prihodi Coca-Cole pali su u prošlom tromjesečju za 11,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 9,12 milijardi dolara. To je već osmi kvartal zaredom kako prihodi kompanije padaju.

Čista dobit Coca-Cole pala je, pak, u proteklom tromjesečju za 20,3 posto na godišnjoj razini, na 1,18 milijardi dolara.

Posljedica je to promjena u sklonostima potrošača u Sjevernoj Americi i Europi koji se sve više klone zašećerenih pića.

Globalna prodaja karboniziranih pića pala je u prvom tromjesečju za 1 posto, objavila je Coca-Cola.

Zbog toga je najavila dodatne uštede na troškovima za 800 milijuna dolara godišnje, pa bi do 2019. trebala uštedjeti 3,8 milijardi dolara.

Uštede uključuju otpuštanje 1200 radnika. Ukidanje radnih mjesta trebalo bi započeti, najavila je Coca-Cola, u drugoj polovici ove godine, a nastavilo bi se i u idućoj godini.

Također, tvrtka je najavila povećanje investicija u proizvodnju nekarboniziranih pića za najmanje 400 milijuna dolara.

>> U limenkama Coca-Cole pronađen urin i ostale ljudske izlučevine

>> 5 neobičnih situacija u kojima će vam pomoći Cola... Evo koje su....

Komentara 26

DU
Deleted user
08:23 26.04.2017.

To je ono kad bi svi samo napredak, rast i povećanje prodaje, a to piće je totalno smeće i trebalo bi ga zabraniti. Onda se država nađe u nedoumici i strepi od ukidanja radnih mjesta. Uzmimo na primjer Badel - svi bi da tvrtka ima rast, povećanje izvoza, pojačanu domaću prodaju...a sve to bi značilo da nam je povećana stopa pijanstva i svega što ide uz to. To je bolest potrošačkog društva, jer više uvijek nije i bolje i potrebnije.

ME
Menjik
08:20 26.04.2017.

napokon se ljudi opametili.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:20 26.04.2017.

Coca cola baš i nije zdrava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije