Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Prihodi od igara na sreću rasli 6%, klađenje donijelo 36,5 mil. kuna

U Hrvatskoj lutriji ističu da su u segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni prihodi u iznosu od 157 milijuna kuna.
02. kolovoza 2016. u 12:45 1 komentara 303 prikaza
03.11.2015., Pula - Danijel Feric, predsjednik Uprave Hrvatske lutrije. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska lutrija u prvih šest mjeseci ove godine imala je prihod od 236,8 milijuna kuna, što je šest posto bolje nego u istom razdoblju lani. Istodobno je bruto dobit iznosila 26,8 milijuna kuna, a što je rast od 51,6 posto. Operativna dobit (EBITDA) iznosila je 35,7 milijuna kuna. Kako objašnjavaju iz Lutrije, na bolje rezultate utjecalo je prije svega povećanje prihoda od igara na sreću, i to 6,04 posto. Prihodi od klađenja iznose 36,5 milijuna kuna te su porasli 4,4 posto, a rast zarade od klađenja posljedica je primjene trendova koji već dulje vladaju na hrvatskom kladioničarskom tržištu, a to je prije svega klađenje uživo – live betting. U Hrvatskoj lutriji ističu da su u segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni prihodi u iznosu od 157 milijuna kuna. Istodobno, rashodi Lutrije za prvo polugodište bilježe sporiji rast od prihoda i iznose 210 milijuna kuna te su veći 1,2 posto. Lutrija je državnom proračunu u prvom polugodištu uplatila 124,3 milijuna kuna, što je 10,4 posto više nego 2015.

Upravo su povećani transferi proračunu i razlog za veće rashode tvrtke u ovoj godini. Iz Hrvatske lutrije ističu kako su samoposlužni terminali HL box njihova najznačajnija ovogodišnja investicija. Kako je objasnio Danijel Ferić, predsjednik uprave Hrvatske lutrije, osim igara klađenja, na istim terminalima u ponudi će biti i lutrijske igre.

– Cilj nam je ove godine zauzeti 10 posto tržišta ovog prodajnog kanala, a u idućem srednjoročnom periodu do 2018. taj udio povećati na 50 posto tržišta samoposlužnih terminala te tako postati lider – kaže Ferić. Dodao je da njihove procjene poslovanja kažu da bi rezultati na kraju godine trebali biti znatno bolji od ovih polugodišnjih.

>> Hrvat dobio milijune na Eurojackpotu i objasnio kako je izabrao prave brojeve

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?