Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Preminuo Günter Bauer, suosnivač i član društva dm – drogerie markt

dm je u Hrvatsku stigao zahvaljujući iskazanoj hrabrosti Güntera Bauera koji je u neizvjesnim ratnim vremenima odlučio da će upravo dm, kao prvi zapadnoeuropski maloprodajni lanac, ulagati u Hrvatsku.
09. listopada 2020. u 13:48 5009 prikaza
Günter Bauer

Günter Bauer, suosnivač i suvlasnik društva dm – drogerie markt Austrija preminuo je u nedjelju, 4. listopada u 77. godini života u Salzburgu.

dm Nije teško Mali vodič kroz uštede: Trikovi uz koje ćete popraviti kućni budžet bez odricanja

Njegov životni put u dm-u započeo je pozivom Götza Wernera, dugogodišnjeg veslačkog prijatelja, da dođe u tvrtku. Zajedno su 1976. godine osnovali dm-drogerie markt u Austriji. Tako se jedno sportsko prijateljstvo pretvorilo u poslovno partnerstvo koje je oblikovalo drogerijsko tržište u godinama koje slijede.

Početkom devedesetih Günter Bauer inicirao je širenje dm-a u još 11 zemalja srednje i jugoistočne Europe, među kojima je i Hrvatska, a koje su i danas dio dm koncerna. Do 2008. godine bio je predsjednik Uprave dm – drogerie markta Austrija, a dužnost predsjednika Nadzornog odbora dm-a u Hrvatskoj obnašao je do kraja 2017.

dm je u Hrvatsku stigao zahvaljujući iskazanoj hrabrosti Güntera Bauera koji je u neizvjesnim ratnim vremenima odlučio da će upravo dm, kao prvi zapadnoeuropski maloprodajni lanac, ulagati u Hrvatsku. Tako je krajem 1994. godine došao u Zagreb, osnovao tvrtku te angažirao Mirka Mrakužića za njezino vođenje. Udruženim snagama otvorili su prvu dm prodavaonicu u Hrvatskoj u proljeće 1996. godine u zagrebačkoj Dubravi, a nedugo potom nastavili su širenje te tako dm danas broji 160 prodavaonica diljem Hrvatske.

Korisno Jeste li znali da je neke kozmetičke proizvode najbolje držati u hladnjaku?

Vizija Güntera Bauera da stvori tvrtku koja u središte svega stavlja čovjeka omogućila je dm-u da izgradi jedinstven odnos povjerenja s kupcima i djelatnicima, što potvrđuje činjenica da je dm u Hrvatskoj čak sedam godina proglašen najboljim poslodavcem i 11 godina zaredom poslodavcem prvog izbora.

Njegova vizija bila je i ostat će temelj dm-a kao tvrtke kojoj su potrebe kupaca i djelatnika te boljitak zajednice fokus poslovanja – i u Hrvatskoj, ali i u ostalim zemljama koncerna. Uvelike zahvaljujući tom pristupu i vodstvu Güntera Bauera, dm je također postao najuspješnija drogerija u Europi koja danas posluje u 13 zemalja s gotovo 3660 prodavaonica i više od 62.000 djelatnica i djelatnika.

Coronavirus - Traffic control Neustrelitz
NISU NIŠTA PRIMJETILI
Policija na autocesti zaustavila oca i sina: U nevjerici su gledali u stražnje sjedalo
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima