Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećanje cijena

Prekidom pretplate ostajete bez svog broja!

mobitel
Sanjin Strukić/PIXSELL
27.05.2014.
u 20:32

Nijedan operator nije još HAKOM obavijestio o poskupljenju

Mobilni pretplatnici, povećaju li HT, Vipnet i Tele2 cijene, imat će pravo raskida ugovora a da plate troškove. Tako, ukratko, stoji u objavi Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije. Podsjetimo, Vlada je zbog rupa u proračunu odlučila od mobilnih operatora namaknuti 350 milijuna kuna. Povećala im je naknadu za koncesije. Posljedično, mobilni operatori najavili su da će u skladu s tim povećati cijene za krajnje korisnike između 10 i 15 posto. Zasad još nitko nije obavijestio regulatora – HAKOM – o novim cijenama.

Kako neslužbeno doznajemo, u HT-u bi to mogli učiniti prekosutra. Njihova nova cijena kako smo već i pisali trebala bi mobilnim pretplatnicima račun uvećati za 8 kuna (bez PDV-a). U Vipnetu još nisu izračunali koliko će točno iznositi povećanje cijena, no sigurno je da će povećanja biti. U Tele2 također još ne znaju kako će i koliko novog harača preliti na krajnje korisnike.

U HAKOM-u ističu da svaka promjena cijena predstavlja izmjenu pretplatničkih ugovora i operator mora korisnike izvijestiti o njihovu pravu na raskid ugovora. HAKOM u svojem stručnom mišljenju navodi da korisnici imaju pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade u roku 30 dana od objave izmjena ako su izmjene cjenika nepovoljnije za njih u odnosu na ugovorene cijene. Prema Zakonu, kada se radi o raskidu ugovora pretplatnik ostaje bez svog broja mobitela za razliku od slučaja kada korisnik zatraži prijenos broja u drugu mrežu. No, moguće je da u ovom slučaju bude i drugačije jer ovisi kako će nove cijene postaviti operatori. Kako će teći raskid pretplatnika koji u ugovoru imaju i kupljeni uređaj, također će se detaljno znati tek kada nove cijene budu dostavljene kažu HAKOM-u.

>>Znate li svoja prava? Evo što možete učiniti povećaju li teleoperateri cijene!

Komentara 1

DU
Deleted user
11:32 28.05.2014.

HAKOM je eto stao u zaštitu potrošača. Zločesti teleoperateri su odlučili povećati cijene nakon što je država njima povećala harač. Onda ta ista država putem HAKOM-a staje u zaštitu potrošača. Kako bi narod ovakve stvari popušio državni HRT svakodnevno prikazuje program kojim se ljudi sustavno poglupljuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije