Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Svijet treba globalizaciju'

Poruka najbogatijeg Kineza Trumpu: Kad stane trgovina, počinje rat

Jack Ma
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.02.2017.
u 14:33

- Svijet treba globalizaciju i treba trgovinu - kazao je Jack Ma u sjedištu svoje kompanije za područje Australije i Novog Zelanda u Melbourneu.

Najbogatiji Kinez, osnivač najvećeg kineskog servisa za trgovinu Alibaba, Jack Ma poslao je neizravnu poruku američkom predsjedniku Donaldu Trumpu rekavši da "kada stane trgovina, počinje rat", piše Independent

Jack Ma se prošlog mjeseca susreo s Trumpom i objavio da će njegova kompanija pomoći stvoriti milijun novih radnih mjesta u SAD-u. - Svijet treba globalizaciju i treba trgovinu - kazao je Jack Ma u sjedištu svoje kompanije za područje Australije i Novog Zelanda u Melbourneu. 

Svijetu je potrebno novo vodstvo

- Svi su zabrinuti zbog trgovinskih ratova. Kad stane trgovina, počinju ratovi - poručio je i dodao kako zabrinutost nikome neće pomoći već se treba aktivno uključiti i pokazati da trgovina pomaže u komunikaciji ljudi. - Moramo imati poštenu, transparentnu i uključivu trgovinu - zaključio je govoreći mjesec dana nakon susreta te upozorio da je svijet u "zanimljivom razdoblju" u kojem mu je potrebno novo vodstvo. 

Prva uredba koju je potpisao Donald Trump na mjestu američkog predsjednika bilo je povlačenje SAD-a iz Trans-pacifičkog partnerstva, trgovinskog sporazuma u koji je uključeno i 11 država Pacifika, uključujući i Australiju i Novi Zeland. Tada je TPP opisao kao potencijalnu katastrofu za SAD, a u zamjenu je obećao ispregovarati poštene bilateralne trgovinske sporazume koji će poslove i industriju vratiti u SAD. 

Ma tvrdi da njegova kompanija vjeruje kako je budućnost svijeta u globalizaciji. Prema Bloombergovoj listi milijardera imovina Jacka Ma je vrijedna 35,3 milijarde dolara, što ga smješta na 15 mjesto svjetskih bogataša.  

>>Tko je Jack Ma, "otac" Alibabe?

>>Jack Ma, vladar Kine: Ja sam krokodil u Jangceu 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije