Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Prihodi Podravke rasli 3,2 posto, neto dobit rekordnih 185,9 mil. kuna

Prodaja Dječje hrane u portfelju Podravke ostvarila je rast od 8,7 posto
30. listopada 2018. u 19:50 5 komentara 289 prikaza
Podravka organizirala susret za više od 3000 svojih bivših zaposlenika, umirovljenika
Foto: Promo

Prihodi od prodaje Grupe Podravka porasli su u prvih devet mjeseci ove godine za 95 milijuna kuna ili 3,2% u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 3,08 milijardi kuna, dok je neto dobit iznosila 185,9 milijuna kuna, što predstavlja znatan rast u odnosu na lanjskih 54,1 milijuna kuna, priopćili su jučer iz Podravke. Nerevidirani rezultati poslovanja govore kako je riječ o najboljem operativnom rezultatu i najvišoj operativnoj dobiti za prvih devet mjeseci u dugogodišnjoj Podravkinoj povijesti, objašnjavaju iz koprivničke kompanije, a usto je rezultat organskog rasta prodaje uz istovremenu kontrolu operativnih troškova poslovanja, što dodatno potvrđuje uspješnost poslovanja Grupe Podravka.

Na kretanje prihoda od prodaje najvećim dijelom je utjecao rast prihoda u segmentu Prehrane uslijed snažnijih prodajno-marketinških aktivnosti, inovacija proizvodnog portfelja te širenja distribucije pojedinih kategorija.

Podravka PROMO Odlični rezultati Podravkine pokusne proizvodnje rajčice u Podravini

Segment prehrane ostvario je 2,4 mil. kuna prihoda od prodaje, 2,8% više u odnosu na isto razdoblje godinu prije, dok bi bez utjecaja tečajnih razlika prihodi rasli 3,4%. Prihodi od prodaje vlastitih brendova rasli su 3,8 posto. Najveći rast od 8,7% ostvaren je u programu dječje hrane, slastica i snacka, potom u programu žito i lagris (6,1%) te u programu kulinarstva (2,9%).

Podravka organizirala susret za više od 3000 svojih bivših zaposlenika, umirovljenika PROMO Podravka tradicionalno organizirala susret za više od 3000 svojih bivših zaposlenika, umirovljenika

Segment farmaceutike ostvario je 639,3 mil. kuna prihoda, 4,7% više u odnosu na prva tri lanjska kvartala, dok bi bez utjecaja tečajnih razlika prihodi procijenjeno bili viši 7,6%. Prodaja vlastitih brendova farmaceutike rasla je 4,9%, na 533 mil. kuna, ponajviše uslijed nastavka trenda rasta potražnje na tržištu Rusije te rasta prihoda na tržištima Adria regije i središnje Europe, tvrdi se u izvješću. U kategoriji lijekova na recept prihodi su rasli značajnih 5,4%, dok je po regijama najveći porast (9%) zabilježen u istočnoj Europi, te 7,2% u središnjoj. U Adria regiji, koja je najznačajnija za Grupu Podravka, prihodi od prodaje rasli su 2,3%, odnosno za 48,7 mil. kuna u odnosu na isto razdoblje godinu prije.

Podravka/Marin Pucar Dogovor uprave i sindikata U Podravci prosječno povećanje plaća od 330 do 1000 kuna

Cijena dionice Podravke u prvih je devet mjeseci 2018. rasla 29,3%, dok su domaći dionički indeksi Crobex i Crobex10 pali 3,3%. U izvješću o poslovanju ističe se kako će fokus menadžmenta Grupe Podravka i u nastavku godine biti na organskom rastu, nastavku smanjenja zaduženosti, upravljanju novčanim tokovima te na poboljšanju interne efikasnosti.

Rukometašice Podravka Vegete uključile su se u pripremu Podravkinih paketa za Crveni križ

Podravka organizirala susret za više od 3000 svojih bivših zaposlenika, umirovljenika
1 / 9
Rukometašice Podravka Vegete uključile su se u pripremu Podravkinih paketa za Crveni križ
BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Deleted user:

  Prihodi porasli 3 % hahahahahahajahahaaaaaha apciha

 • okolo:

  podravino moja mila

 • Avatar kiselica
  kiselica:

  Jel to taj na slici koji je ubio dva mladica pri brzini 147 km/h, a nase pravosudje ga nepravomocno osudilo na 18 mjeseci uvjetnog zatvora?