Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo izvješće

Prihodi Podravke rasli 3,2 posto, neto dobit rekordnih 185,9 mil. kuna

Podravka  organizirala susret za više od 3000 svojih bivših zaposlenika, umirovljenika
Foto: Promo
30.10.2018.
u 19:50

Prodaja Dječje hrane u portfelju Podravke ostvarila je rast od 8,7 posto

Prihodi od prodaje Grupe Podravka porasli su u prvih devet mjeseci ove godine za 95 milijuna kuna ili 3,2% u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 3,08 milijardi kuna, dok je neto dobit iznosila 185,9 milijuna kuna, što predstavlja znatan rast u odnosu na lanjskih 54,1 milijuna kuna, priopćili su jučer iz Podravke. Nerevidirani rezultati poslovanja govore kako je riječ o najboljem operativnom rezultatu i najvišoj operativnoj dobiti za prvih devet mjeseci u dugogodišnjoj Podravkinoj povijesti, objašnjavaju iz koprivničke kompanije, a usto je rezultat organskog rasta prodaje uz istovremenu kontrolu operativnih troškova poslovanja, što dodatno potvrđuje uspješnost poslovanja Grupe Podravka.

Na kretanje prihoda od prodaje najvećim dijelom je utjecao rast prihoda u segmentu Prehrane uslijed snažnijih prodajno-marketinških aktivnosti, inovacija proizvodnog portfelja te širenja distribucije pojedinih kategorija.

Segment prehrane ostvario je 2,4 mil. kuna prihoda od prodaje, 2,8% više u odnosu na isto razdoblje godinu prije, dok bi bez utjecaja tečajnih razlika prihodi rasli 3,4%. Prihodi od prodaje vlastitih brendova rasli su 3,8 posto. Najveći rast od 8,7% ostvaren je u programu dječje hrane, slastica i snacka, potom u programu žito i lagris (6,1%) te u programu kulinarstva (2,9%).

Segment farmaceutike ostvario je 639,3 mil. kuna prihoda, 4,7% više u odnosu na prva tri lanjska kvartala, dok bi bez utjecaja tečajnih razlika prihodi procijenjeno bili viši 7,6%. Prodaja vlastitih brendova farmaceutike rasla je 4,9%, na 533 mil. kuna, ponajviše uslijed nastavka trenda rasta potražnje na tržištu Rusije te rasta prihoda na tržištima Adria regije i središnje Europe, tvrdi se u izvješću. U kategoriji lijekova na recept prihodi su rasli značajnih 5,4%, dok je po regijama najveći porast (9%) zabilježen u istočnoj Europi, te 7,2% u središnjoj. U Adria regiji, koja je najznačajnija za Grupu Podravka, prihodi od prodaje rasli su 2,3%, odnosno za 48,7 mil. kuna u odnosu na isto razdoblje godinu prije.

Cijena dionice Podravke u prvih je devet mjeseci 2018. rasla 29,3%, dok su domaći dionički indeksi Crobex i Crobex10 pali 3,3%. U izvješću o poslovanju ističe se kako će fokus menadžmenta Grupe Podravka i u nastavku godine biti na organskom rastu, nastavku smanjenja zaduženosti, upravljanju novčanim tokovima te na poboljšanju interne efikasnosti.

Rukometašice Podravka Vegete uključile su se u pripremu Podravkinih paketa za Crveni križ

Podravka  organizirala susret za više od 3000 svojih bivših zaposlenika, umirovljenika
1/9

Komentara 5

DU
Deleted user
09:14 30.10.2018.

Prihodi porasli 3 % hahahahahahajahahaaaaaha apciha

OK
okolo
10:36 30.10.2018.

podravino moja mila

DU
Deleted user
11:49 30.10.2018.

Jel to taj na slici koji je ubio dva mladica pri brzini 147 km/h, a nase pravosudje ga nepravomocno osudilo na 18 mjeseci uvjetnog zatvora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije