Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U Podravci prosječno povećanje plaća od 330 do 1000 kuna

Pokazatelj novog smjera je i zapošljavanje je 200-tinjak radnika u Podravci i Belupu na neodređeno vrijeme, kaže predsjednik uprave M. Pucar
10. listopada 2018. u 22:25 5 komentara 876 prikaza
Podravka/Marin Pucar
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Četiri mjeseca trajali su pregovori između uprave i sindikata u koprivničkom prehrambenom divu Podravci, gdje će radnici s najnižom plaćom dobivati 1000 kuna neto više nego dosad. Najniži koeficijent podići će se s dosadašnjih 1,20 na 1,67, pa će najniža plaća biti 4000 kuna. Među dogovorenim mjerama je i povećanje fiksnog dodatka s 400 na 470 kuna neto, a isplaćivat će se i naknada troškova mjesnog prijevoza u iznosu od 170 kuna neto.

Podravka  organizirala susret za više od 3000 svojih bivših zaposlenika, umirovljenika PROMO Podravka tradicionalno organizirala susret za više od 3000 svojih bivših zaposlenika, umirovljenika

– Bez zadovoljnog radnika nema ni uspješne kompanije. To za Podravku vrijedi i više jer oduvijek je lojalnost i povezanost između Podravkinih zaposlenika bila jača i čvršća nego što je to u ostalim kompanijama, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. I to je nešto na čemu želimo nastaviti graditi budućnost jer je to jedna od ključnih vrijednosti Podravke. Danas je radnik u fokusu svih političkih i gospodarskih nastupa, a vidimo i da je mobilnost radnika u EU sve veća – kaže predsjednik uprave Marin Pucar.

Pokazatelj novog smjera, dodao je, i zapošljavanje je 200-tinjak radnika u Podravci i Belupu na neodređeno vrijeme. Tvrtka će godišnje za svakog radnika uplaćivati svojevrsnu štednju u iznosu od 1000 kuna u 3. mirovinski stup, proporcionalno broju mjeseci koje radnik provede u radnom odnosu. Usto, povećat će se iznosi jubilarnih nagrada i novčana pomoć u slučaju smrti člana uže obitelji s 2500 na 3000 kuna neto.

Dogovoreno je i povećanje jednokratnog dodatka na plaću prigodom Uskrsa za 50 posto, s 400 na 600 kuna neto. Izmjenama i dopuna Kolektivnog ugovora zadovoljni su u sindikatu. Ksenija Horvat kaže da dogovoreno znači prosječno povećanje plaće od 330 kuna neto, a za najniže plaće i do 1000 kuna.

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • stipe123:

    Bruto ili neto?

  • TU:

    Trebalo bi znat da je prosjek uvijek samo jedna brojka, ili 330 ili 1000.

  • Aedes2017:

    Kolika je plaća u ,, Zvečevu ,,...jado ?