Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPERATERI Nude li najveći prodavači mobilnih uređaja adekvatno rješenje za otpad

Pobrinut će se za stari ako kupite novi

21.04.2008.
u 18:47

Koliko je Pravilnik o gospodarenju otpadnim električnim i elektroničkim uređajima i otpadom zaživio u stvarnome životu, pokušali smo doznati od glavnih hrvatskih operatera mobilne telefonije. Ono što smo doznali pomalo rastužuje iako, na žalost, nije nimalo iznenađujuće. Ipak, nije sve baš tako crno.

T-mobile je zasad jedini operator koji je organizirao akcije prikupljanja starih mobitela, četiri dosad, što je svakako pohvalno. No, na pitanje može li se u neki od T-mobile centara donijeti stari uređaj izvan akcije, odgovor je pozitivan – ali samo u slučaju da kupite novi mobitel.

Jesu li odgovorni previdjeli zakone ili im je jednostavnije oglušiti se na postojeće regulative i ograditi se od vlastitih obveza, pitanje je koje čeka svoj odgovor.

Vip se pak pokušava deklarirati kao društvo svjesno potrebe očuvanja okoliša pa u skladu s time već dvije godine organizira interne akcije prikupljanja starih mobitela, baterija i punjača.

Mogućnost da korisnik njihovih usluga ekološko zbrinjavanje mobitela preda u ruke svom operateru nije isključena, no na koji način, to još nije poznato. Odgovor Tele2 svakako prednjači u “ekološkoj osviještenosti“ jer odgovorni u tom operateru smatraju da se ne trebaju baviti zbrinjavanjem starih mobitela kad su oni u vlasništvu pojedinca jer to, napominju, i nije njihova zakonska obveza!

Mogli bismo im savjetovati da se ipak malo pozabave zakonskom regulativom kako ih ona jednoga dana ne bi neugodno iznenadila.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije